R5 3600 işlemci RX 6600 ekran kartını besler mi?

Çok kararsız kaldığım bir konu. Zaten ekran kartı alacak olursam yanında sıvı soğutma da alacağım. İşlemciyi oc ile kullanmayı planlıyorum ama yine de oc ile kullanmasam bu işlemci ile maksimum uyumlu çalışacak en yüksek ekran kartı modelini merak ediyorum.

Fazla değil az darboğaz olur.
Ne gibi etkileri olur bu durumda?

Çok fazla olsaydı darboğaz takılma ve kasmalar olurdu. En fazla normalinden 20 FPS düşük alırsın tahminimce. Daha önce kullandığım işlemci kule tipi soğutucu çok yeterli o işlemciye.

Çok fazla olsaydı darboğaz takılma ve kasmalar olurdu. En fazla normalinden 20 FPS düşük alırsın tahminimce. Daha önce kullandığım işlemci kule tipi soğutucu çok yeterli o işlemciye.
20 fps işlemci ağırlıklı (cs:go, fortnite) oyunlarda mı yoksa single player oyunlarda mı? Ayriyetten oyunlarda insanı kanser edecek kadar droplar olur mu sizce?

nzxt h510i kasayı almak istiyorum. Bunu da kule tipi ile kullansam hem görünüm olarak hem soğutma olarak yeterli olmayacak. Mesh bir kasa alabilirim ama içimde ukte kalacak. Arctic'ten bir sıvı soğutma ve rx 6600 ile şu anki işlemcimi kullanarak güzel bir sistem oluşturmak istiyorum :d Şu an elimde soğutucu olarak max cooler var. Gayet yeterli. Kasa olarak Corsair spec 01 var. Hazır sistemin çoğunu değiştiriyorken işlemciye de mi el atsam yoksa oc yapıp devam mı etsem bilmiyorum.

Bu arada konudan bağımsız bir sorum olacak. R5 3600 kullanırken sistemi açtığın zaman fan aniden sese yükleniyor muydu? Bendeki fanı rpm olarak ayarlasam da sistemi açtığım zaman güce yükleniyor. Bildiğim kadarıyla bu işlemciyle alakalı. İşlemci voltajında bir sorun olduğu için böyle yapıyor diye biliyorum. Bu konuda bilgin var mı?

Genellikle Online CS:GO, Valorant, ufak darboğaz olur. Takılma yapmaz. Ama yerinde olsam. Ryzen 5 5600X ile kullanırdım muazzam performans alırsın o ekran kartınla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı