R5 3600 işlemci sıcaklığı yükselip düşüyor

umt81

Kilopat
Daha fazla  
R5 3600 işlemcime Aerocool Cylon 4F aldım boşta işlemci sıcaklığım 40a inip 50ye çıkıyor sürekli bu şekilde bu bir sorun mu?
Bilgisayarcı soğutucunun fanını egzoz fana doğru takmış bir sıkıntı olmaz dedi inanmalı mıyım?

R5 3600 için gayet normal. Bu tarz durumları ben de yaşıyorum. Sorun olabilecek birşey değil.
*Ters takıldığını farketmemişim, karar senin.

Son düzenleme:
R5 3600 işlemcime Aerocool Cylon 4F aldım boşta işlemci sıcaklığım 40a inip 50ye çıkıyor sürekli bu şekilde bu bir sorun mu?
Bilgisayarcı soğutucunun fanını egzoz fana doğru takmış bir sıkıntı olmaz dedi inanmalı mıyım?

Soğutucu yanlış takılmış. Tek fanı olan kule tipi soğutucuların fanının egzoza değil öndeki kasanın içerisine hava çeken fanlara doğru bakması lazım. Ama değerler yine de bu sıcak havalarda normal.

Soğutucu yanlış takılmış. Tek fanı olan kule tipi soğutucuların fanının egzoza değil öndeki kasanın içerisine hava çeken fanlara doğru bakması lazım. Ama değerler yine de bu sıcak havalarda normal.
kullandığım kasa iyi olmadığı için sıcaklık normal geliyo fakat soğutucunun ters takılması bir sorun çıkartır mı aslında kolayca soğutucu diğer tarafa alınabiliyor sökme takma yapmadan fakat ben beceremedim çok ta zorlamak istemedim. tekrar bilgisayarcıya da gidemem şuanda problem olmaz diyorsanız dokunmayayım.

Kullandığım kasa iyi olmadığı için sıcaklık normal geliyor fakat soğutucunun ters takılması bir sorun çıkartır mı aslında kolayca soğutucu diğer tarafa alınabiliyor sökme takma yapmadan fakat ben beceremedim çok ta zorlamak istemedim. Tekrar bilgisayarcıya da gidemem şu anda problem olmaz diyorsanız dokunmayayım.

Bilgisayarınızı ellemekten korkmayın sadece sert zorlama hareketleri yapmayın yeter. Soğutucunun ters takılması şu an için bir sorun gibi görünmüyor ama işlemciye overclock yapmak isterseniz doğru soğutulması gerekir. Benim tavsiyem en kısa zamanda fanı ön tarafa bakacak şekilde ayarlayın.

R5 3600 için gayet normal. Bu tarz durumları ben de yaşıyorum. Sorun olabilecek birşey değil.
*Ters takıldığını farketmemişim, karar senin.
kafama tek takılan ters takılmış olması soğutucu montajlıyken kolayca yeri değiştiriliyo fakat ben denedim biraz zorladım hareket etmeyince zarar veririm diye dokunmadım.
Bilgisayarınızı ellemekten korkmayın sadece sert zorlama hareketleri yapmayın yeter. Soğutucunun ters takılması şu an için bir sorun gibi görünmüyor ama işlemciye overclock yapmak isterseniz doğru soğutulması gerekir. Benim tavsiyem en kısa zamanda fanı ön tarafa bakacak şekilde ayarlayın.
OC yapmayı düşünmüyorum sıkıntı olmaz diyorsanız dokunmayayım.

Kafama tek takılan ters takılmış olması soğutucu montajlıyken kolayca yeri değiştiriliyor fakat ben denedim biraz zorladım hareket etmeyince zarar veririm diye dokunmadım.

OC yapmayı düşünmüyorum sıkıntı olmaz diyorsanız dokunmayayım.

Şahsen sıcaklıklar boştayken normal ama bir de yükteyken sıcaklara bakın. Belki sorun orada patlak verebilir

Yükte kaçı geçerse sorun var demektir ve hangi uygulama ile yüke sokabilirim.

75-80 derece "eh işte, idare eder ama daha serin olabilirdi" diyebileceğimiz bir sıcaklık ama 80 üstüne çıkarsa soğutmada sorun var ya da yetersiz demektir. Prime 95 en iyi stres testlerinden biridir işlemciyi gerçekten yüke sokar ve test eder. Bunun yanında AIDA 64 ile de test yapabilirsiniz ama benim tavsiyem Prime 95 testini 15-20 dakika yapın yeter.
İşlemciniz 70 dereceyi zar zor görüyorsa soğutmanız işlemciyi 100% yük altında serin tutabiliyor demektir.

75-80 derece "eh işte, idare eder ama daha serin olabilirdi" diyebileceğimiz bir sıcaklık ama 80 üstüne çıkarsa soğutmada sorun var ya da yetersiz demektir. Prime 95 en iyi stres testlerinden biridir işlemciyi gerçekten yüke sokar ve test eder. Bunun yanında AIDA 64 ile de test yapabilirsiniz ama benim tavsiyem Prime 95 testini 15-20 dakika yapın yeter.
İşlemciniz 70 dereceyi zar zor görüyorsa soğutmanız işlemciyi 100% yük altında serin tutabiliyor demektir.
20 dakika teste soktum 69 derece gördü en son hatta son 1 dk kala 68 dereceye geri düştü. stock soğutucu ile oyun oynarken 99 dereceyi gördüğümü bilirim. teşekkürler yardımlarınız için

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı