Çözüldü R5 3600 İşlemcinin gereğinden fazla ısınması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Turan Öztürk

Decapat
Merhaba iyi günler. 3 -4 ay önce topladığım bilgisayarımın ısınma değerlerine baktığımda oyunlarda 90 hatta 95 dereceye kadar çıktığını fark ettim ve işlemcimin üzerinden stok fanı bulunmakta, sıcaklık değerlerini düşürmek için ne gibi bir çözüm yolu bulabilirim?

Sistem özelliklerim;
ASUS TUF B550 PLUS anakart.
AMD Ryzen 5 3600 işlemci.
G.Skill 2x8GB 3200 MHz RAM.
MSI GTX 1660 Gaming X.
Thermaltake 750+80 Plus PSU.

Çözüm
Syok fan olsa bile 95 dereceye gelmemesi lazım.

CPB kapatın ve auto V olayını kapatın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
500 tl ye kadar çıkabilirim.
Buda test videosu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Merhaba iyi günler. 3 -4 ay önce topladığım bilgisayarımın ısınma değerlerine baktığımda oyunlarda 90 hatta 95 dereceye kadar çıktığını fark ettim ve işlemcimin üzerinden stok fanı bulunmakta, sıcaklık değerlerini düşürmek için ne gibi bir çözüm yolu bulabilirim?

Sistem özelliklerim;
ASUS TUF B550 PLUS anakart.
AMD Ryzen 5 3600 işlemci.
G.Skill 2x8GB 3200 MHz RAM.
MSI GTX 1660 Gaming X.
Thermaltake 750+80 Plus PSU.
Snowman m200 alabilirsin hem ucuz hem de aşırı ısınmayı engeller

Kasan hava almıyor büyük ihtimalle yan cami aç varsa filtreleri sök böyle dene. Sicaklik düşer de kasan hava almıyor demektir düşmezse CPU fan macun, BIOS, temizlik bakarız bir çaresine.

Kasamın modelini bilmiyorum ama ASUS'un eski kasalarından yani açıkçası sıkış tepiş sıgdırdım içine maximum 1 veya 2 parmak daha girer içine o kadar.

Syok fan olsa bile 95 dereceye gelmemesi lazım.

CPB kapatın ve Auto v olayını kapatın.

Merhaba Auto olayını kapattım BIOS'tan sıcarlık degerine bakınca 40 41 civarlarına düştü teşekkürler. Ayrıca benim kasam çok eski ve sıkış tepiş bir kasa bana önerebileceginiz düz bir kasa var mı RGB'siz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı