Çözüldü R5 3600 kurulumda End Random Seed hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SmokeS

Hectopat
Makaleler
5
Yer
Samsun
Daha fazla  
RAM
2x8 Crucial 3600MHz bellek
SSD veya HDD modeli
Samsung 850 EVO 256 GB (macOS bu SSD'ye kurulacak.
Ekran kartı
GTX 1070
Anakart
MSI MPG X570 Gaming Edge Wi-Fi
İşlemci
Ryzen 5 3600
Herkese merhabalar. Daha önceden Intel i7 4790K ile High Sierra kurulumu yapmıştım. Aradan zaman geçti ve sistemim değişti. şu anki mevcut sistemime macOS kuramıyorum. Clover ve OpenCore her iki Bootloader'ı da denedim, bir sürü EFI dosyası indirip kurmayıı denedim ancak hiçbir şekilde End Random Seed bölümünü aşmadım. Bu konuda tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Haklısın verbose kapalı kalmış. Boot-args'a -v ekleyip ekran görüntüsü paylaşır mısın?
Hocam Clover ile kurunca nasıl aktif edileceğini biliyordum ancak OpenCore ile bir bilgim yok. Nasıl yapılacağını paylaşır mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yiğit hocamın EFI'si ile denedim tekrar bu sefer above 4G disable yaptım ve USB'nin yerini değiştirdim. Aşağıdaki aşamaya kadar geldim ancak tekrar kurulum tıkandı. Tekrardan yardımınızı rica ediyorum.

@Yiğit Gençer ve @tristessehivernale

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-01-11 at 19.01.46.jpeg
    WhatsApp Image 2022-01-11 at 19.01.46.jpeg
    201,2 KB · Görüntüleme: 35
USB'deki EFI'yi yedekledikten sonra USB'den silin. Ardından verdiğim linkteki EFI'yi direkt olarak USB'nin içerisine atın ve kurulumu test edin.

Yukarıdaki EFI'ye -v ekleyip deneme yaptınız mı?

Bir şekilde kuruluma kadar ulaştım. Ancak bu sefer de şu hatayı alıyorum. Date çözümü uyguladım ancak olmuyor.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-01-11 at 19.56.34.jpeg
    WhatsApp Image 2022-01-11 at 19.56.34.jpeg
    105,7 KB · Görüntüleme: 39
Hocam merhabalar tekrardan. Sistemi kurmayı başardım ancak bir iki sorunum daha mevcut. Paylaşmak istedim.
1. MacOS'i kurmadan önce Wi-Fi kextini Config dosyama işledim ve kurulum ekranında görüp bağlandım. Ancak kurulum bittiğinde Wi-Fi gözükmüyor. Kablo ile bağlanıyor ve internet hızı 8 Mbps'yi geçmiyor. Normalde aldığım hız 88 Mbps.
2.NVIDIA sürücüsünü kuramıyorum. Boot-arg'stan nv_disable=1 girdisini siliyorum, sistemi 17G14033 sürümüne güncelliyorum, Web sürücüsünü indirip kuruyorum ama maalesef aktif olmuyor.

@Yiğit Gençer @tristessehivernale

Technopat Haberler

Geri
Yukarı