R5 3600 LoL'de 60 Derece Normal mi?

"Core Performance Boost" Bunu devre dışı bırakmak neyi değiştirir? Bıraktım yani sistemi açtım da ne için yapmıştık yani onu?
Core Performance Boost, Intel işlemcilerde bulunan Turbo Boost teknolojisinin AMD tarafındaki karşılığı. Şartlar sağlandığında işlemciyi belli bir frekansa (4.20) çıkartır fakat voltaj dalgalanmasına sebebiyet verebilir. Voltaj ve frekans ayarlarını değiştirmediğinizi yazdınız. Bu bağlamda yapılabilecek en mantıklı şey Core Performance Boost'u devre dışı bırakmak idi. İşlemci artık 4 GHz seviyelerine çıkamayacak. Bu bağlamda performansta biraz düşüş yaşayabilirsiniz.

HWMonitor ile değerleri paylaşır mısınız? Sıcaklıkların ve voltajların biraz düşmüş olması gerek.

Core Performance Boost, Intel işlemcilerde bulunan Turbo Boost teknolojisinin AMD tarafındaki karşılığı. Şartlar sağlandığında işlemciyi belli bir frekansa (4.20) çıkartır fakat voltaj dalgalanmasına sebebiyet verebilir. Voltaj ve frekans ayarlarını değiştirmediğinizi yazdınız. Bu bağlamda yapılabilecek en mantıklı şey Core Performance Boost'u devre dışı bırakmak idi. İşlemci artık 4 GHz seviyelerine çıkamayacak. Bu bağlamda performansta biraz düşüş yaşayabilirsiniz.

HWMonitor ile değerleri paylaşır mısınız? Sıcaklıkların ve voltajların biraz düşmüş olması gerek.
Evet, düşmüş görünüyor ama Turbo Boost özelliği olmayacak demek oluyor. Neden benim BIOS kısmında voltaj ayarlama bölümlerine müdahale etme yetkim yok gibi? 3.60 Olarak kullanmak pek istemiyorum açıkçası.

Dosya Ekleri

• 3.png
    3.png
    24,9 KB · Görüntüleme: 53
  • 4.png
    4.png
    22,6 KB · Görüntüleme: 56
Neden benim BIOS kısmında voltaj ayarlama bölümlerine müdahale etme yetkim yok gibi? 3.60 Olarak kullanmak pek istemiyorum açıkçası.
Bazı forumları araştırdım, sanırsam değeri ayarlanabilir seçeneklere enter tuşu veya mouse ile girilemiyor. Değeri ayarlamak için seçeneğin üstüne gelip + ve - tuşlarını kullanmak gerekiyor. Bunu anladığımda Gigabyte BIOS'lardan bir kez daha nefret ettim. BIOS'u sıfırlayın, ardından yazdığım ayarları deneyin.

Bazı forumları araştırdım, sanırsam değeri ayarlanabilir seçeneklere enter tuşu veya mouse ile girilemiyor. Değeri ayarlamak için seçeneğin üstüne gelip + ve - tuşlarını kullanmak gerekiyor. Bunu anladığımda Gigabyte BIOS'lardan bir kez daha nefret ettim. BIOS'u sıfırlayın, ardından yazdığım ayarları deneyin.
Hahaha çok sağolun😂 Evet artı veya eksi tuşuna basınca değişiyormuş. Şimdi tekrardan ne yapacağız?

Voltage Settings kısmında üç tane yer var.
Ekte de vardı zaten.

Burdan en alttakini ne yapalım şimdi? Boost özelliğini de açtım tekrardan bu arada.

Dosya Ekleri

• 1D09D860-AD7D-43D5-8178-3F0168EC7B7D.jpeg
    1D09D860-AD7D-43D5-8178-3F0168EC7B7D.jpeg
    1,2 MB · Görüntüleme: 71
Hahaha çok sağolun😂 Evet artı veya eksi tuşuna basınca değişiyormuş. Şimdi tekrardan ne yapacağız?

Voltage Settings kısmında üç tane yer var.
Ekte de vardı zaten.

Burdan en alttakini ne yapalım şimdi? Boost özelliğini de açtım tekrardan bu arada.
İşlemci frekansını 4.0 GHz'e çekecek, ardından işlemci voltajını 1.320-1.360 gibi değere ayarlayacaksınız. Attığınız görselde seçili olan yer RAM voltajı.

İşlemci frekansını 4.0 GHz'e çekecek, ardından işlemci voltajını 1.320-1.360 gibi değere ayarlayacaksınız. Attığınız görselde seçili olan yer RAM voltajı.
4.2’ye kadar çıkabiliyor sanırım Turbo hız ile. 4’e sabitlersek en fazla 4’e mi çıkacak hızı? Birde sizi de çok uğraştırdım ama bilmediğim için adım adım gitmek istiyorum.
Advanced Frequency Setting kısmına girince bunlar var. Buradan mı yapacağız? Biraz önceki yer Voltage Setting yeri ama orada RAM var dediniz, işlemci orada yok mu yani?

Dosya Ekleri

• 4AB7BD72-25F8-426B-AC55-B12EB9F2AA79.jpeg
    4AB7BD72-25F8-426B-AC55-B12EB9F2AA79.jpeg
    1,3 MB · Görüntüleme: 55
Advanced Frequency Setting kısmına girince bunlar var. Buradan mı yapacağız? Biraz önceki yer Voltage Setting yeri ama orada RAM var dediniz, işlemci orada yok mu yani?
Evet, buradan CPU Clock Ratio değerini yükselteceksiniz. İsterseniz 4.20'ye çıkarabilirsiniz fakat stok fan ile sıcaklıkların kabul edilebilir bir değerde olacağını düşünmüyorum açıkçası. Stabil voltajı ve frekansı deneme-yanılma yolu ile bulacaksınız.

Evet, buradan CPU Clock Ratio değerini yükselteceksiniz. İsterseniz 4.20'ye çıkarabilirsiniz fakat stok fan ile sıcaklıkların kabul edilebilir bir değerde olacağını düşünmüyorum açıkçası. Stabil voltajı ve frekansı deneme-yanılma yolu ile bulabilirsiniz.
Pekala, oradan 4’e sabitleyince voltajı nereden ayarlayacağız? Bahsettiğiniz 1.320-1.360 değerlerini değiştireceğim yer nerede oluyor😔

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı