R5 3600 LoL'de 60 Derece Normal mi?

M.I.T. sekmesi altında "Advanced Voltage Settings" bölümünde olması gerekiyor. CPU VCore yazması gerek.
O dediğiniz yere girince burası çıkıyor. CPU VCore yazmıyor orada. Ne yapacağız bu durumda?

Dosya Ekleri

• C8AF9E8E-34D7-463A-A935-0EE3C032081B.jpeg
    1,2 MB · Görüntüleme: 81
Karıştırın BIOS'u. Sistem voltajları bulunan bir görsel paylaşmışsınız orada CPU VCore gözüküyor.
Burası mı? Burası PC Health kısmına girince gözüküyordu. Baştaki seçeneği değiştirmeden diğerlerine müdahale edemiyorum. Değiştirip denesem bir şey olur mu?

Güncelleme: O kısımı değiştirsem bile aşağıdaki seçeneklere erişemiyorum halen. İnternette videolarda Gigabyte anakart kullananlarda bahsettiğiniz yer varken bende neden yok, anlamış değilim...

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    507,4 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
Güncelleme: O kısımı değiştirsem bile aşağıdaki seçeneklere erişemiyorum halen. İnternette videolarda Gigabyte anakart kullananlarda bahsettiğiniz yer varken bende neden yok, anlamış değilim...
Çok garip bir durum. Bir sonraki BIOS güncellemesini bekleyin, belki de bir hatadır.

@Recep Baltaş Hocam, bu sorun hakkında herhangi bir bilginiz var mı acaba?

Çok garip bir durum. Bir sonraki BIOS güncellemesini bekleyin, belki de bir hatadır.

@Recep Baltaş Hocam, bu sorun hakkında herhangi bir bilginiz var mı acaba?
Aslında anakartım servisten bana F41 güncellemesi ile gelmişti. Ben de sitesinde fark edince bugün indirip F42c olanına güncelledim. Fakat yanında yazan kırmızı notu şimdi fark ediyorum, ben aşağıdaki bağlantılara uymadım. Zaten F41 olduğu için bir üst güncelleme gelince Flash Belleğe atıp FAT32 yaparak yükledim ve güncellendi yani. Bununla bir bağlantısı var mı bilmem.
@Recep Baltaş Bu konuda bir fikriniz var mı?
++

Servise tekrar göndermeme gerek var mı sizce? İşin içinden biz çıkamıyor gibiyiz.
+++

Yarın teknik servis ile bu konuyu görüşeceğim, duruma göre servise göndereceğim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_6.png
    6,2 KB · Görüntüleme: 67
  • Screenshot_7.png
    32,2 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleme:
BIOS'dan Core Performance Boost ayarını kapatmayı denedin mi?
Evet, onu arkadaşın tavsiyesi üzerine yaptım ve değerleri biraz arkada kaldı ama paylaştım. O zaman düşüş görülüyor ama 3.60'a sabitleniyor. Burada asıl önemli sorun "Advanced Voltage Settings" kısmında "CPU VCore" diye bir seçeneğin olmaması ve voltaja müdahale edemeyişimiz. BIOS güncellemesini ben bugün yaptım ve dediğim gibi yandaki nota hiç dikkat etmedim. Ama F41'den F42c yaptım ve başarılı şekilde kuruldu. Bahsettiğim işlemcinin voltaj seçeneği neden benim BIOS ekranımda yok onu anlayamadım

MIT bölümüne gir, advanced Voltage settingsden Dynamic VCORE(DVID) kısmına +0.15 yaz. Geri gel, advanced frequency settingsden CPU Clock Ratio değerine 39 yaz
+0.012’den 18’e atlıyor.
Yoksa 0.150V mi yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• A198D7F5-D1A7-40E3-886E-991ECBF432D3.jpeg
    1,2 MB · Görüntüleme: 52
  • 66EA3F2E-2838-4475-9E01-7995B31E0A04.jpeg
    1,3 MB · Görüntüleme: 55
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…