R5 3600 nasıl stabil OC yapılır?

Stabil olduğunu siz test edeceksiniz. (OCCT, Aida64 vb.) Ben 4.2 / 1.1375V stabil kullanıyorum stok soğutucuyla birlikte.

Selamun aleyküm hocam, ben 4.1 GHz 1.15 voltaj veriyorum. Sıcaklık 10 derece düştü. Otomatik ayarlara göre sizce stabil midir? İleride sorun çıkarır mı?
Kimi zaman ani voltaj gereksinimde limitte belli bir artış yaşandığı için sistem kapanma sorunu yaşanabiliyor. Voltajını 1.2' ye çekersen daha iyi olacaktır. Ben 1.1 de sorun yaşadığım için stok fan ile birlikte 4.2 GHz de sabit 1.2 Voltaj ile kullanmaktayım.
Ek olarak pek sorun çıkartacağını düşünmüyorum sadece işlemciyi sabit bir mhz ile kullanmak bir arabayı tıpkı son hızda kullanmak gibidir. Ancak R5 3600 gibi işlemciler OC yapılabilen kartlardır. Kısacası sadece birazcık ömründen yemek olur ama oda tabi 1 sene falan değil merak etmeyin. Rahat rahat kullanabilirsiniz, sadece bakımını eksik etmeyin yeter.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı