R5 3600 OC vs CPB sıcaklık farkı

CPB açıkken işlemci boşta 70 derecelere kadar çıkıyordu fakat oyunlarda maksimum 75 görmüştüm. Anakartımın OC programı (EasyTune) ile OC (4.2GHz) yaptığımda ise sıcaklıklar masaüstünde 42, oyunda maksimum 68 oldu. Açıkçası bu sebepten soğutucu alacaktım fakat bundan kurtulduğumu düşünüyorum. Stok soğutucu ile kullanıyorum. Anakartımın programının arayüzü ise çok basit benim için aşırı kolay oldu. Eğer siz de böyle bir sorun yaşadıysanız benim gibi yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Aynı işlemci bende de var,burada yapmam gereken hızı 4200MHz yapıp voltajı 1.35 yapmak mı?

Dosya Ekleri

• resim_2020-10-28_222545.png
    73,6 KB · Görüntüleme: 50
Aynı işlemci bende de var, burada yapmam gereken hızı 4200MHz yapıp voltajı 1.35 yapmak mı?

Açıkçası benim de pek teknik bilgim yok ben sadece bu programda nasıl yapılacağından bahsettim.
Belki bilgili bir kişi bu konu üzerinden size yardımcı olur. Siz kurcalamayın.
Bu arada ben sadece 4200MHz yaptım başka bir şey ellemedim.
@cyhriaeth Anakart yazılımınızın ismini belirterek konu açıp yardım isteyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Her Gigabyte anakartta var mı yoksa sizin serinize özel mi?

Bilgim yok fakat sizin anakartta da olduğunu düşünüyorum.

Göreceğiniz üzere var.
İndirecekseniz ilk olarak App Center indirmelisiniz. Yanlış hatırlamıyorsam App Center'ın yanında yükleniyordu.

(Not) Please install App Center first before installing this Utility. Şu uyarıdaki App Center ne?

İlk olarak App Center yüklemelisiniz. Anakart uygulamalarına bir platform sağlıyor. Karmaşa olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…