R5 3600 RTX 2060 gelecek için yeterli mi?

wenX

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba sistemim aşağıdaki şekildedir.
Ryzen 5 3600
ASUS ROG STRIX RTX 2060.
ASUS ROG STRIX B450-E.
Samsung Evo Plus 250GB M.2 SSD.
Corsair RGB Pro 2x8 GB 3200MHz.
Cooler Master MWE 650W.
Sharkoon Pure Steel
Toshiba P300 1TB HDD

Çoğu kişi anakartı kötülemiş. Hata mı etmişim? Onun dışında ileride upgrade yaparsam 4. nesil işlemcilerin tümünü sorunsuz şekilde besler mi? İşlemcim RTX 3070 veya 3080 besler mi? Sistemde herhangi bir sıkıntı veya eleştirileriniz varsa bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

8 Ekim'de tanıtılması beklenen Ryzen 4000 serisi güçlü bir işlemci ile 3070 ve 3080 sorun olmayacaktır ama 3080 için en az 2K monitör gerekli.
Şuanlık herhangi bir parçayı upgrade etmeyi düşünmüyorum alalı 6 ay oldu. Herhangi bir parçamı direkt upgrade edersem bir sıkıntı yaşar mıyım diye soruyorum. Yani 3070 taktım besler mi? Darboğaz yaşar mıyım? Bu gibi sorular ve eleştiriler.
Tam olarak hatırlamıyorum ama yanlış hatırlamıyorsam throttled yapıyordu.
Neyde?

B450-F modeline göre fazları (High side mosfet) iki kat artmıştır. Aynı TUF B450 PLUS ile TUF B450 PRO gibi farklar. Anakartınız da sıkıntı yok 3900X bile takabilirsiniz. B450F olan modeli ile fazla karıştırılıyor.

Merhaba sistemim aşağıdaki şekildedir.
Ryzen 5 3600
ASUS ROG STRIX RTX 2060.
ASUS ROG STRIX B450-E.
Samsung Evo Plus 250GB M.2 SSD.
Corsair RGB Pro 2x8 GB 3200MHz.
Cooler Master MWE 650W.
Sharkoon Pure Steel
Toshiba P300 1TB HDD

Çoğu kişi anakartı kötülemiş. Hata mı etmişim? Onun dışında ileride upgrade yaparsam 4. nesil işlemcilerin tümünü sorunsuz şekilde besler mi? İşlemcim RTX 3070 veya 3080 besler mi? Sistemde herhangi bir sıkıntı veya eleştirileriniz varsa bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Benim şahsi fikrimi soracak olursanız eğer 1 2 yıla ayni karttan bir tane daha alıp nvlink yaparsınız. Şahsen ben öyle yapacağım.

B450-F modeline göre fazları (High side mosfet) iki kat artmıştır. Aynı TUF B450 PLUS ile TUF B450 PRO gibi farklar. Anakartınız da sıkıntı yok 3900X bile takabilirsiniz.

YouTube'da gördüğüm bir yabancının videosunda VRM'leri bayağı kötülemişler hatta en iyi VRM'e sahip anakarta MSI B450-I demişler. Nasıl oluyor anlamıyorum.
Benim şahsi fikrimi soracak olursanız eğer 1 2 yıla ayni karttan bir tane daha alıp nvlink yaparsınız. Şahsen ben öyle yapacağım.
2060'larda SLİ desteği yok :(

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı