R5 3600 RTX 2060 mavi ekran sorunu

eggy ladd

Hectopat
Daha fazla  
Dün bütün bilgisayar parçalarını topladık, bugün de monitör gelince monitöre bağlayıp kurulum yaptık. İnternetten driver indirmeye başlayınca mavi ekran hatası verdi. Tekrar açtık, driver indirmeye başladık ve gene aynısı oldu. Sebebi ne olabilir?
Sistem özelliklerim:
ASUS RTX 2060 Super Advanced Edition.
MSI B450 GAMING Plus Max.
Ryzen 5 3600.
Crucial Ballistix sport LT gray 2X8.
Thermaltake Smart BX1 650W 80+.
Monitör- Acer ED242QRAbidpx 23.6" 4ms 144 Hz (DVI+HDMI+Display) Full Fiyatı
SSD- James Donkey JD512 512GB 3D Nand 2000/1500MB/sn NVMe M.2 PCI-E SSD Disk - 3 Yıl Birebir Değişim Garantisi - incehesap.com

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartından kaynaklı olma ihtimali var mı ki bu durumun? Biz Windows'tan vs. olur diye düşünmüştük. Çünkü aldığımız hata yazılım kaynaklı sanırım. BIOS'u güncelledik bir de böyle deneyeceğiz şimdi.
RAM'ler XMP modun da mı? BIOS güncel mi? Güncelse BIOS içinden Game Booster kapatın.
Evet hocam XMP modun da.

Evet beğendim. Seninde yazdıklarında sorunun çözümüyle ilgili birşey göremedim. Bunu beğenmemin sebebi kart AMD olunca çözüm yerine direkt kötülenmesi.
Sizin beğeniniz, konu ve konunun çözümü ile o kadar alakasız ki, daha söyleyecek bir şeyim olmadığını ve ucunun nerelere gideceğini bildiğim ve art niyetli olarak yazılmış, ortalık karıştırıcı, bulandırıcı gördüğüm için uyarı mahiyetinde cevaben yazdım. İlk önceliğim, forumun kalitesini düşerecek, konu ile alakası olmayan yoruma cevap olacaktır. Bu yüzden konu ile alakalı herhangi bir şey yazmamış olmamı görmeniz gayet doğal.
Sizinde çözümle ilgisi olmayan bi mesaj atmanız çok yerinde olmuş gerçekten.
Sizin yorumunuz, konu ve konunun çözümü ile o kadar alakasız ki, daha söyleyecek bir şeyim olmadığını ve ucunun nerelere gideceğini bildiğim ve art niyetli olarak yazılmış, ortalık karıştırıcı, bulandırıcı gördüğüm için uyarı mahiyetinde cevaben yazdım. İlk önceliğim, forumun kalitesini düşerecek, konu ile alakası olmayan yoruma cevap olacaktır. Bu yüzden konu ile alakalı herhangi bir şey yazmamış olmamı görmeniz gayet doğal.

DDU ve NVIDIA driverı indir.
Bilgisayarın internet bağlantısını kes.
DDU ile mevcut driverı kaldır.
NVIDIA driverı kur.
Artık bilgisayara internet verebilirsin.
Windows arka planda temel driver vs. indiriyor. Sen de driver kurmaya çalışınca bu tarz hata olabiliyor.

Olabilir. Ben ekstra konuyla alakasız bir yorum yapmadım beğenip geçtim. Sizde aynı şekil alakasız yorum yapmadan rapor edip geçebilirsiniz.

XMP modunu kapatıp dener misiniz? Bir de masaüstüne ulaştığında minidump dosyalarını gönderir misiniz? @MayCrasH inceleyebilir daha net şeyler konuşabiliriz.

İlk BIOS'u varsayılan ayarlara alıp BIOS'u en son sürümüne güncelle sonra ekran kartı sürücüsünü kurarsın.

XMP modunu kapatıp dener misiniz? Bir de masaüstüne ulaştığında minidump dosyalarını gönderir misiniz? @MayCrasH inceleyebilir daha net şeyler konuşabiliriz.
Yardım için sağ olun, şu an atmayı deniyoruz ama illa tarayıcınızı güncelleyin diyor. Günceller güncellemez atacağız.

XMP kapatınca çözüldü mü sorun devam ediyor mu hala?
Henüz bakma şerefine erişemedik hata dosyalarını da bir türlü atamıyoruz, Chrome indirip kurduk tam buraya atarken crash yedik, bilgisayarı tekrar açınca Chrome açılmadı. En iyisi güncelinden bir Windows'u tekrar indirip kurmayı deneyeceğiz, yapar yapmaz hata dosyalarını buraya atacağız.

Siz, bu tür konu ile sorun ile alakası olmayan, art niyet taşıyan, forumu bozan yorumlara beğeni attığınız sürece ben, siz ve sizin gibilere tepkimi koyarım. Forum laf salatası yeri yada işinize geleni beğinip, işinize gelmeyeni beğenmeme, rapor etme yeri değildir. Ben siz ve sizin gibi alakasız yazanlara bu şekilde tepki gösteririm. Forumu kullanmayı, kendi ego, beğenileriniz için olmadığını öğrenin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…