R5 3600 - RTX 2060 sistem yükseltme

ismaiilklc

Kilopat
Yer
Birecik
Daha fazla  
Meslek
BT hoca adayı
İyi günler. Yaklaşık 18 ay önce bir sistem toplamıştım. O zaman ileriye dönük toplacak bütçem yoktu. Şimdi istediğim sistemi oluşturmak için bazı parçalar düşünüyorum. Sizden ricam bu parçalar arasındaki uyum ve bu parçaların bireysel olarak iyi olup olmadığı bilgisidir. Genelde çok farklı oyunlar oynamıyorum, LoL ve PUBG oynuyorum. Zaten bu sistemi LoL oynamak için kurmuştum ama PUBG'de üzüyor FPS olarak.

Mevcut sistem:
  • Seagate 2TB.
  • MSI MAG Forge 100R.
  • Cooler Master 700W.
  • Corsair 480GB Force NVMe M.2
  • Corsair 16 GB 3200MHz
  • MSI B450 Tomahawk Max.
  • AMD Ryzen 5 3600.
  • MSI RTX 2060 Gaming Z
  • ASUS PG248Q G-Sync
  • Razer Ornata Chroma klavye.
  • Razer Electra V2 kulaklık.
  • Razer DeathAdder V2 mouse.
  • Dark Freezer X129 soğutucu.

Düşündüğüm yeni parçalar:
  • MSI X570 Ace anakart.
  • Ryzen 9 5900X işlemci.
  • Corsair 850W PSU V2 olanı.
  • MSI 240mm sıvı soğutucu (eğer elimdeki X129 yeterli değilse)

Ekran kartı olarak elimdekiyle bir süre idare edip 4000 serisi çıktığında fiyatlarına göre 4080 veya 4090 almayı düşünüyorum.

Hocam bu sistemin aşağı yukarı aynısını kullanıyorum PUBG için gayet yeterli bir sistem bence. Ayrıca sadece PUBG içinde 4080 4090'a para vermek bence mantıksız malum Türkiye'de yaşıyoruz. :D

Monitör ve oyundaki G-Sync ayarını kaptınca 120 - 180 FPS arasında değişiyor ama evlere girişte zıplayınca vs. titremeler oluyor. G-Sync özelliklerini açınca kalabalık yerlerde FPS 90 - 144 arası oluyor.
PUBG'de nasıl üzüyor?

Oyundaki G-Sync ayarını kapatıp monitördekini mi açmam lazım nasıl yapmam gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı