R5 3600 RTX 3060 Ti sistem oyunlarda düşük FPS veriyor

BoraWish

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Crucial Ballistix 16 GB (1x16) 3000 MHz DDR4 CL16
SSD veya HDD modeli
Crucial 500GB MX500 Okuma 560MB/Yazma 510MB 2 tane
Ekran kartı
GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti EAGLE OC 8GB
Anakart
ASUS TUF B450M-PLUS GAMING
İşlemci
AMD Ryzen™5 3600 Soket AM4 3.6 GHz 32MB 65W 7nm
Sistemimin gayet iyi olduğunu düşünüyorum ama düşük FPS alıyorum neden bilmiyorum arada Valorant'ta FPS'im 70'lere düşebiliyor (normalde 150-200FPS arası değişiyor ama bazen çok düşüyor oynayamıyorum) Minecraft'ın son sürümlerinde 20FPS alıyorum. Yotubuedan video izliyorum Valorant 300FPS'lerde Minecraft 500FPS'lerde GTAV 110 FPS'lerde gösteriyor.

RAM'i çift kanal 2x8 şeklinde, daha yüksek frekansta seçmek iyi olurmuş. Testleri izlerken yalnızca ekran kartı üzerinden bakmak doğru sonuç vermez. O ekran kartı için 5600X daha iyi bir seçim olurdu. 1080P çözünürlükte oynuyorsan işlemci, tek kanal RAM ile birlikte ekran kartını yeterince bekleyemiyor olabilir.

Anladım benim aklımda bir RAM daha almak var 2x16 yapma düşüncesindeyim bu işe yarar mı?

Sistemde darboğaz var, bendede 2600 var. Oda darboğaz yapıyor, ekran kartı kullanımını arttırmak veya FPS'ini arttırmak için bazı şeyler yapabilirsin. Bilgisayardan başlayarak: 1.Windows güç planını performansa getirmek. 2.NVIDIA denetim masasından güç yönetim modunu maksimum performansa getirmek. 3.BIOS'un güncel değilse güncelleyerek optimizasyon sorunlarını giderebilirsin. Oyun içi olarak ise: 1.Grafikleri yükseltmek. 2.Çözünürlüğü en yüksek seviyeye getirmek 3.DLSS kullanmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…