R5 3600 - RTX 4070 sistem ne kadar eder?

esproin

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD RYZEN 7 5700X
ASUS TUF B-450 PRO
CORSAIR VENGEANCE RGB PRO 8x4
Asus RTX 4070 Dual Evo OC
Corsair RM850x Shift 850W
DARK GUADIAN ATX
DELL G3223D 31.5"
Merhaba arkadaşlar,

Bir süre sonra elimdeki bilgisayarı satıp PS5 almak gibi bir planım var ancak sistemin fiyatını güncel fiyatlar üzerinden hesaplamakta çok güçlük çekiyorum. Forumdaki tecrübeli üstatlarımızın yardımına ihtiyacım var sistemi detaylı olarak aşağıda belirtiyorum, işin içinde olan, konuya hakim olan abilerimiz, kardeşlerimiz yardımcı olabilirlerse çok makbule geçer. Sistemin maksimum satış fiyatı tahmini olarak ne eder fikrinizi almak istiyorum. Teşekkür ederim şimdiden.

Ekran: AOC C24G2u 23.6" 1ms Full HD FreeSync Curved oyuncu monitörü (kutulu-TR faturalı-garantisiz-kozmetik 10/10)
Anakart: ASUS TUF B450-PRO Gaming (kutulu-TR faturalı-garantisiz-kozmetik 10/10)
İşlemci: Ryzen 5 3600 (kutulu-stock fan-TR faturalı-garantisiz-kozmetik 10/10)
Ekran kartı: ASUS RTX 4070 DUAL-RTX4070-O12g 192 bit GDDR6X (1.5 sene Newegg.com garantili-faturalı-kozmetik 10/10)
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8) 3000MHz DDR4 CL15 (kutulu-TR faturalı-garantisiz-kozmetik 10/10)
Kasa: Dark Guardian dkchguardıan LED fanlı ATX oyuncu kasası (kutulu-TR faturalı-garantisiz-kozmetik 10/10)
SSD 1 SATA: Toshiba Kioxia Exceria 240GB (kutulu-TR faturalı-garantisiz-kozmetik 10/10)
SSD 2 SATA: Western Digital Green 240GB (kutulu-TR faturalı-garantisiz-kozmetik 10/10)
SSD 3 M.2: PNY CS2130 M.2 NVMe dahili Solid state Drive 500 GB (kutulu-TR faturalı-garantisiz-kozmetik 10/10)
PSU: Kasada şu anda güç kaynağı bulunmuyor.
Ekipman:
Klavye:
Redragon K552 kumara beyaz Rainbow red Switch kablolu mekanik oyuncu klavyesi beyaz (kutulu-TR faturalı-garantisiz-kozmetik 9/10)
Mouse: SteelSeries Rival 650 Wireless optik oyuncu mouse (2 yıl İncehesap garantili-kutulu-kozmetik 10/10)
Gamepad: Logitech F710 kablosuz PC oyun kolu (kutusuz-faturasız-kozmetik 8/10)

Çok teşekkür ederim ilginiz için, üstüne pek para kalacağını sanmıyorum çünkü henüz televizyonum da yok :)

Çok teşekkür ederim ilginiz için, üstüne pek para kalacağını sanmıyorum çünkü henüz televizyonum da yok :)
Normal monitörünüzü kullanabilirsiniz eğer büyük ekran takıntınız yok ise. Ayrıca kalan parayla eğer TV almazsanız eh iştelik parçalarla 2.el bir sistem çekebilirsiniz.

Benim tavsiyem PlayStation kendi başına mükemmel bir konsol değil yıl boyu FIFA veya CoD oynamıyorsanız. Bilgisayar varsa yanında özel oyunları oynamak mantıklı oluyor öbür türlü içeriklerini tüketmek bilgisayara oranla aşırı hızlı. Gene PS5 istiyorsanız Ekran kartını ve işlemciyi satın onun yerine 5600 işlemci ve ikinci el 3070 Ti alın kalan parayla da PS5 alırsınız. Tek sıkıntı TV olmayacak ama ileride 2K veya 4K monitör alarak çözülebilir bir iş oda.

Bu arada bu yorumu hem PS5 hemde bilgisayar sahibi biri olarak yaptım.

Son düzenleme:
İşte korktuğum yanıt buydu. Geçtiğimiz yıllarda PS3 ve PS4'ü bir hevesle alıp sonrasında sıkılıp satmıştım. PS5 düşünürken de acaba bu da sıkar mı diye düşünmedim değil açıkçası. CoD ve Fifa oynamıyorum genelde hikayeli oyunlar tercih ediyorum. Online FPS oyunlarını da birkaç ay önce bıraktım o yüzden acaba PS mi alsam diye düşünmüştüm. Tv konusu da çok mühim değil 32" 2K ekran mevcut yeterli olacaktır bana.

İşte korktuğum yanıt buydu. Geçtiğimiz yıllarda PS3 ve PS4'ü bir hevesle alıp sonrasında sıkılıp satmıştım. PS5 düşünürken de acaba bu da sıkar mı diye düşünmedim değil açıkçası. CoD ve Fifa oynamıyorum genelde hikayeli oyunlar tercih ediyorum. Online FPS oyunlarını da birkaç ay önce bıraktım o yüzden acaba PS mi alsam diye düşünmüştüm. Tv konusu da çok mühim değil 32" 2K ekran mevcut yeterli olacaktır bana.
Hocam playstation plus ile götürüyor bir süre ama dediğim gibi her zaman 7-24 oyun oynayabileceğiniz bir kanal değil PS5. Bilgisayarınız vardır her yıl çıkan birkaç Exclusive oyunu ve kaliteli işleri oynarsınız. Arada çıkan güzel yapımlar olur PS Plus üzerinde oynamadığınız oyunlar denk gelir oynarsınız ama PC yerini tutmuyor. Dediğim gibi 4070 kartını satıp işlemci ve ekran kartı alın yanına PS5 çekin. İlerde de 2K monitör alırsınız. Her türlü daha zevkli olur. Bazen benim de PC başına geçesim gelmiyor PS5 akıyorum. Bazen tam tersi oluyor. Günümüz oyunları için 3070Tİ ve 5600 ikilisi gayet yeterli en az 3-4 sene daha rahatça tüm oyunları oynarsınız. Yanına da PS5 alın birkaç ay sonra da 2K monitör alırsınız. Keyfinize diyecek olmaz. 8-8.5k 3070ti ve r5 5600'da 3600Tl. 22 civarına satsanız işlemci ve ekran kartınızı. Üzerine 4-5 bin Ekleyip rahatca her ikisine de sahip olursunuz. Benim tavsiyem bu yönde.

Hocam playstation plus ile götürüyor bir süre ama dediğim gibi her zaman 7-24 oyun oynayabileceğiniz bir kanal değil PS5. Bilgisayarınız vardır her yıl çıkan birkaç Exclusive oyunu ve kaliteli işleri oynarsınız. Arada çıkan güzel yapımlar olur PS Plus üzerinde oynamadığınız oyunlar denk gelir oynarsınız ama PC yerini tutmuyor. Dediğim gibi 4070 kartını satıp işlemci ve ekran kartı alın yanına PS5 çekin. İlerde de 2K monitör alırsınız. Her türlü daha zevkli olur. Bazen benim de PC başına geçesim gelmiyor PS5 akıyorum. Bazen tam tersi oluyor. Günümüz oyunları için 3070Tİ ve 5600 ikilisi gayet yeterli en az 3-4 sene daha rahatça tüm oyunları oynarsınız. Yanına da PS5 alın birkaç ay sonra da 2K monitör alırsınız. Keyfinize diyecek olmaz. 8-8.5k 3070ti ve r5 5600'da 3600Tl. 22 civarına satsanız işlemci ve ekran kartınızı. Üzerine 4-5 bin Ekleyip rahatca her ikisine de sahip olursunuz. Benim tavsiyem bu yönde.
Valla ne diyim hocam ben fiyat önerisi istedim siz hayat tavsiyesi verdiniz. Acayip aklıma yattı bu iş. En mantıklısı bu şekilde yapmak gibi gözüküyor, ay başından itibaren fiyat araştırmasına başlarım o halde. Çok teşekkür ediyorum yardımınız içni

Valla ne diyim hocam ben fiyat önerisi istedim siz hayat tavsiyesi verdiniz. Acayip aklıma yattı bu iş. En mantıklısı bu şekilde yapmak gibi gözüküyor, ay başından itibaren fiyat araştırmasına başlarım o halde. Çok teşekkür ediyorum yardımınız içni
Rica ederim hocam. Yardımım dokunduysa ne mutlu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı