Anakartınız hakkında çok bilgim yok, araştırdım ama yeterli kaynak bulamadım. Override kullanırdım ben olsam. İkisini de ayarladıktan sonra arkada HWMonitor açıkken Prime95 ile test edin ve bana daha önce de istediğim yerlerin resmini atın. Sistem kendini resetlemezse, çekirdek kapanması yaşanmazsa veya sıcaklık 80+ olmazsa böyle kullanırsınız şimdilik.
Soğutucuyla bir tık daha iyi olabilir ama işlemciniz silikon kalitesi olarak pek OC kaldırabilecek düzeyde değil. Bu işlemciyi 4.5GHz ile kullananlar var. Sizinki soğutmayla 4.2 görür belki. Bu aslında OC değil. Bunun üzeri OC işlemi oluyor.
Evet netten baktım biraz , override ayarını yaptım
Önce dediğiniz gibi 1.2v ve 39 yaptım 90nı gördü.
Sonra kendimce 1.1v v 39 yaptım 88i gördü.
Birazcık aşırtma da bile sıcaklığı uçuruyor.Ben şuan ne yapsam bilemedim.
Sıcaklıklar fazla geliyor nedense. Hani soğutucu alsam bile ki , diyelim ki sağlam bi sıvı soğutma aldım. Yine de olağandan fazla sıcak olacak değil mi ?
Yahu yıllar sonra bir sistem dizdim. Kendi kendime dedim , bu kadar parça aldık kesin biri sorun çıkarır. İşlemci böyle oldu.
Arkadaşım mx-4 2019 macun vermişti kullanırım diye , stok soğutucuda macun olduğundan kullanmamıştım.
Son bir çare işlemciyi söküp bir macun yenileyip , montaj mı kontrol etsem diyorum.
Birde kardeşim seni çok yoruyorum ama kusura bakma kafam takılan bir şeyi daha sana danışmak istiyorum.Bu konuya şöyle bir yorum gelmişti.Ben Burdaki videoyu seyrettim.
Bak sonlarda "gerçek dünya render testi" diye bir test yapmış.
Ryzen 5 3600 , stok hız ve stok fanda 89u görmüş.
Acaba ben mi abartıyorum kendi sıcaklık değerlerimi diyorum.
Yoksa yanlışmı düşünüyorum senin düşüncelerin nedir.
Videonun sonunda resim de alıp ekledim.
3600 Wraith Stealth soğutucu ile her türlü ısınır ve Core performance Boost'la alakalı olduğunu sanmıyorum.