R5 3600 RX 5600 XT Sistem Değerlendirmesi

Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600X | RX6700XT
Geçenlerde R5 1600 - RX 5600 XT sistem değerlendirmesi diye bir konu açmıştım lakin hem R5 1600 'den beklediğim performansı alamamam, hem istediğim düzeyde O.C. yapılamayışı "silicon lottery" ve RX 5600 XT 'yi besleyemeyişi sonrasında R5 3600 sipariş verdim yarın elimde olacak. Yeni sistem özetle şu oluyor;

• R5 3600 - Arctic Freezer 34e-Sports Duo
  • Gigabyte B450M-S2H
  • Corsair Vengeance LPX (2x8GB) 16GB 3000MHz
  • MSI RX 5600 XT Gaming X
Bu sisteme bu anakart ne kadar yeterli sizce özellikle anakart konusunda yorumlarınızı merak ediyorum. Şunu da belirteyim ben bu anakartı alırken ekran kartı ve işlemci yükseltmesi yapacağımı tahmin etmeyerek almıştım ancak yine de 1000 lira düzeylerine çıkma imkanım da kesinlikle yoktu.
İkinci olarak da bu işlemciyi en performanslı nasıl kullanırım? Soğutucuma güveniyorum açıkçası. El ile O.C. mi yapmalıyım, 4.4GHz kaldırır mı bu anakart, yoksa Ryzen Master programından PBO açsam, bu soğutucu ile 4.2GHz alır mıyım? CS:GO oynayacağım için işlemcinin performansı benim için çok önemli. 1-2MHz bile oldukça etki edebiliyor o oyunda.

Anakart kaldırır da bende bir tane sata slotu ekran kartı altında kalıyor, diğer 3. Olan ise karttan zorla takıyorum.

Ancak kaldırır bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Bios güncellemesini yapıp öyle takın tekrar uğraşmayın sonra.

Sıfır dayandı USB 3.0 girişine Kullanabiliyorum yani. İşlemciyi O.C. ettiniz mi?
BIOS en güncel sürümde onda sorun yok. SATA slotunu şöyle çözdüm, benim eski anakartımdan kalan L tipi mi deniyor kafası eğik girişli kablo var. 1 tane de bu anakarttan çıktı, o altta kalan slotlara o kabloyu yerleştirdim sorunu o şekilde çözdüm. Siz de internetten vesaire edinebilirsiniz o kabloyu.

yok stok soğutucu var bende cpb yi kapattım öyle kullanıyorum ısınmıyor fazla

yok stok soğutucu var bende cpb yi kapattım öyle kullanıyorum ısınmıyor fazla
Anladım. Oyunlarda kaç frekans değerine kadar ulaşabiliyorsunuz?
@Shimada Sensei bu işlemci ile alakalı O.C. yorumların nedir, anakart ve soğutucumu da dikkate alırsak? Dediğim gibi CS:GO için birkaç MHz bile önemli olduğundan, 4,2-4,3-4,4 önemli değerler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…