R5 3600 + RX 570 sistem FPS düşmesi

Batuhan75

Kilopat
Herkese iyi Sosyal'ler.
Sorunum başlıkta da olduğu gibi. Bütün oyunlarda anlık GPU kullanımı düşüyor ve FPS düşmesi yiyorum. Resimde de görüldüğü üzere. Sırf bu sorun yüzünden SSD, RAM, anakart ve işlemci değiştim. Eski sistem DDR3'tü.
Sistem özelliklerim:
  • R5 3600.
  • RX 570 Gaming X 4 GB.
  • Samsung 970 EVO Plus 500GB.
  • 2x8 16 GB RAM 3600 MHz.
  • 550W Gigabyte PSU.
  • B450 S2H anakart.
Ben şahsen PSU'dan şüpheleniyorum.

Dosya Ekleri

• SS.png
    SS.png
    28,6 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi Sosyal'ler.
Sorunum başlıkta da olduğu gibi. Bütün oyunlarda anlık GPU kullanımı düşüyor ve FPS düşmesi yiyorum. Resimde de görüldüğü üzere. Sırf bu sorun yüzünden SSD, RAM, anakart ve işlemci değiştim. Eski sistem DDR3'tü.
Sistem özelliklerim:
  • R5 3600.
  • RX 570 Gaming X 4 GB.
  • 550W Gigabyte PSU.
  • B450 S2H anakart.
Ekran kartı veya PSU kalıyor zaten. Diğer parçaları değiştirmişsiniz.

Herkese iyi Sosyal'ler.
Sistem özelliklerim:
  • R5 3600.
  • RX 570 Gaming X 4 GB.
  • 550W Gigabyte PSU.
  • B450 S2H anakart.
PSU'dan olması muhtemel , fakat 550W gayet yeterli sizin için. Power supply'inizin ordan yanık kokusu geliyor mu ?

PSU'dan olması muhtemel, fakat 550W gayet yeterli sizin için. Power Supply'inizin oradan yanık kokusu geliyor mu?

Yok hayır ama bir ara tıkırtı geliyordu fanını yağladım geçti. Bir de şöyle bir sıkıntı oluyor anlayamadım eski sistemde de aynıydı sistemi söküp takınca PC açılmıyor siyah ekranda kalıyor sonra kendi kendine düzeliyor.

İşlemci güçlü olunca sıkıntı mı çıkarıyor? Bu nasıl bir yorum.

Siz sistemi stres testine sokup değerleri paylaşın. Mesela OCCT kullanabilirsiniz.

Tamamdır deneyeceğim.

Nasıl bir drop söz konusu? RX 570 artık çok da güçlü değil sabit her oyunda 60 veremiyor maalesef. Optimizasyonu kötü bir oyunsa normal.

GTA 5, Valorant, Fortnite, Death Stranding, CS:GO vb. hangi oyun olursa olsun drop yiyorum saniyelik.

Saniyelik ise normal hocam. Mouse kaydırınca saliselik donma gibi. Tamamen oyun kaynaklı.

Hocam fare hareket ettirmeden de oluyor anlık takılıyor yani oyun bütün oyunlarda da aynı sorun olacağını düşünmüyorum açıkçası internette testlere baktığımda böyle droplar yok aynı sistemi kullananlarda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı