R5 3600 RX 5700 XT ile darboğaz yapıyor

Emir07.

Hectopat
Merhaba. Battlefield 2042'de ve Call of Duty Warzone'da bu işlemci darboğaz yapmaya başladı. Bu sebeble bir O.C ayarı yapayım dedim. Override modda 4.1 GHz'de voltaj vermeye başladım. 1.30v, 1.20v, 1.10v fakat darboğazı bir türlü çözemedim. Daha önce MSI Mech ekran kartıma undervolt ve underclock yapmıştım fazla ısınmasın diye daha sonra default ayarlara getirip tekrar test ettim sonuç aynı. Yine darboğaz!

Acaba Rampage PSU'da mı sıkıntı var da bu işlemci darboğaz yapıyor? Rampage 650 watt PSU kulllanıyorum. Son yorumum da: Ryzen 5 3600 ömrünü doldurdu mu olacak. Şimdi de 1.2v 4.1 GHz'de masaüstünde boşta %99'unu kullanıyor. Bu problemi çözmemde yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkür ederim.
  • 1x16 GB RAM Kingston Fury 3200 MHz DDRR4
  • 480 GB Toshiba SSD
  • 1TB Seagate BARACUDA HDD
  • MSI RX 5700 XT Mech O.C
  • MSI B450M-A Pro Max
  • Ryzen 5 3600

ryzen.PNG

Merhaba. Battlefield 2042'de ve Call of Duty Warzone'da bu işlemci darboğaz yapmaya başladı. Bu sebeble bir O.C ayarı yapayım dedim. Override modda 4.1 GHz'de voltaj vermeye başladım. 1.30v, 1.20v, 1.10v fakat darboğazı bir türlü çözemedim. Daha önce MSI Mech ekran kartıma undervolt ve underclock yapmıştım fazla ısınmasın diye daha sonra default ayarlara getirip tekrar test ettim sonuç aynı. Yine darboğaz!

Acaba Rampage PSU'da mı sıkıntı var da bu işlemci darboğaz yapıyor? Rampage 650 watt PSU kulllanıyorum. Son yorumum da: Ryzen 5 3600 ömrünü doldurdu mu olacak. Şimdi de 1.2v 4.1 GHz'de masaüstünde boşta %99'unu kullanıyor. Bu problemi çözmemde yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkür ederim.
  • 1x16 GB RAM Kingston Fury 3200 MHz DDRR4
  • 480 GB Toshiba SSD
  • 1TB Seagate BARACUDA HDD
  • MSI RX 5700 XT Mech O.C
  • MSI B450M-A Pro Max
  • Ryzen 5 3600

Eki Görüntüle 2057621
Elindeki ram'den 1 tane daha al sisteme tak FPS boost alırsın güzel.

4100 yaptığınızda overclock yapmış olmuyorsunuz oyun oynarken işlemciniz zaten bu değerlere çıkıyor kule tipi veya sıvı soğutmanız varsa 4.6 4.7'ye çıkartın overclock değerlerini.

Piyasadaki en saçma işlemci bence R5 3600 silikon farkının bu denli birbirinden neredeyse farklı model kadar performans farki olduğu başka bir işlemciye rastlamadım. Bazıları 1.25v ile 4.4 GHz yakalayabilirken benim gibi kötü silikon sahip olanlar 4 GHz ile 1.33V anca yakalayabiliyor. O sebeple internetten baktığınız undervolt ve overclock videolarını tamamen çöpe at, kendin test edip bulmalısın. Kaldı ki sıcaklık sorunu olduğundan işlemci ve ekran kartın frekans kısıyor olabilir.

Sorunu kısmen çözdüm. 1.4 volt da darboğazı kesiyor yine de işlemci %90'nını kullanıyor maalesef 🫣🥲 default da çalıştırıyorum sıvı soğutma gerekli maalesef. 75-80 dereceye çıkıyor oyunda şimdilik stock fan ile idare edeceğim şimdi sıvı soğutma alsam 2000 TL belki alabilirim de bu vadini doldurmak üzere olan sisteme de takasım gelmiyor. Fakat Grand Theft Auto 6 çıktığı saman büyük ihtimalle sistem Low da 50 FPS bile alamayacak hatta Ryzen 5 3600 minimum sistem gereksinimini karşılamayacak.

Örneğin Alan Wake 2 de karşılamadığı gibi anlaşılan 2026 ya kadar bu sistemle idare edip 2026'dan sonra yeni sistem toplarım yeni sistem toplamayı düşünen arkadaşlara da 2026'yı beklemenizi tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı