R5 3600 RX 5700XT sistemde oyundan çıkınca ekran gidip geliyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller. Halihazırda Valorant, Rocket League, Battlefield 1, Battlefield 5 gibi oyunlar oynuyorum. Oyundan çıktığımda yaklaşık 4-5 saniye sonra ekran kararıp tekrar geliyor. Ekran gidip gelmesi olayından önce bilgisayar verdiğim emirleri yerine getirmiyor. Örneğin; tarayıcı açmak istiyorum, Discord'u açmak istiyorum tepki vermiyor. Oyunlarda herhangi bir performans düşüşü, sistemde herhangi bir sıkıntım yok ama bu olayı sanki daha önce yaşamıyordum. Ekran kartının bazı ayarlarındandır diye netlik hariç bütün ayarları kapattım fakat sorun hala devam ediyor.

Bileşenlerim şu şekilde:
R5 3600.
XFX 5700XT THICC III.
B450 Mortar Max.
2x8 TUF yellow 3600 MHz CL19 RAM.
FSP Hydro G PRO 700W.

Voltaj düşük geliyor ondan muhtemelen Garip bir durum açıkçası mesela 2000-1050 de 1750 Memory benim için iyi bir değer ama 20 MHz için 80 mV istiyor çok saçma bir durum. Eşik durumu enteresan

Bu arada hep 1750'de kullanıyorum onu da arttırmam gerekiyor mu stabil olması için?

Mesela hocam o şuna yarıyor benim gpu - Z den attığım görüntüye bakarsan bir de senin ki ile karsilastirisan ikimizde bandwitch yani bant genişliği farklı. Memory artırdığında bant genişliğini de artırmış oluyorsun. Başlangıç için 1800 dene test yap sonrasında 1850 deneyebilirsin. 1900 'de stabil kalmıyor bende 1874 kullanıyorum. 3-4 FPS artış sağlayabilir ayrıca hocam smart Access Memory neden kullanmıyorsunuz ?

1800'lerde sorun olmuyordu üstünü fazla denemedim. FPS anlamında çok derdim yok, her şey sıcaklık için

Sıcaklık ile ilgili vrmleri isitabilir ama onu belirteyim ama ben çok büyük sıcaklık farklılıkları gözlemlemedim. Anakarttan sam açmanı da tavsiye ederim kapalı kullanıyorsun. Fan ayarı yapmıyorum kart zaten 3 fanlı neredeyse ısınmıyor 75 derece bu kart için çok normal bir sıcaklık kartı ikinci el 2000 TL gibi bir fiyata aldığımı düşününce performans harika diyebilirim.

Ben zamanında sıfır almıştım ve aldığımdan beri sıcaklıklar beni yordu mental olarak En başta da 80 dereceleri geçiyordu hotspot 110 dereceleri görüyordu. Performans olarak çok memnunum fakat sıcaklık yüzünden büyük ihtimalle kartı değiştireceğim.

Kartın içini açıp termal macun temizliği yaptınız termal pedleri değiştirmenizi önermem. Sıcaklık konusunda baya bir düşüş sağlayacaktır hiç temizlik yapmadıysanız. Eliniz yatkın değilse satıp AMD alacaksanız 6000 serisine geçiş yapabilirsiniz.

Kartı açtım, termal macun değiştirdim fakat pumpout yaptı sanırım MX4. Bir iki gün sıcaklıklar çok iyiydi sonradan eskiye döndü. Termal pedler sağlam, değiştirme gereği duymadım.

Hocam dediğiniz gibi arada boşluk kalmış olabilir vida sıkma ile bile alakalı bir durum. Birde kart sarkma yapabiliyor zamanla onu da göz önünde bulundurmak lazım.

Hocam dediğiniz gibi arada boşluk kalmış olabilir vida sıkma ile bile alakalı bir durum. Bir de kart sarkma yapabiliyor zamanla onu da göz önünde bulundurmak lazım.

Kartın altına tuvalet kağıdının iç rulosundan destek yaptım, sarkma yok Vida ile ilgili yorum yapamayacağım, vidanın biri yalama.

Kartın altına tuvalet kağıdının iç rulosundan destek yaptım, sarkma yok Vida ile ilgili yorum yapamayacağım, vidanın biri yalama.
Hiç güleceğim yoktu rulo güzel fikirmiş görüntüye önem vermiyorsanız kasanizin üst kısmında fan yeri var ise havalandirma şeklinde ızgaraya bağlayıp klips kelepçe takabilirsiniz aşağı doğru yukarı çekiyor. Vida yalaması can sıkıcıymış. Bende de bir fan yalpalıyor bulunun bilincinde aldım ses yapıyor. Aliden takım olarak sipariş ettim gelince onlar bile değiştiricem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…