R5 3600 - RX 6700 XT sistem AM5 yükseltmesi önerisi

Luthienxd

Hectopat
Merhaba arkadaşlar aklımda şu anki parçalarımı yenilemek var, o yüzden biraz fikir danışmak istedim.
Sistem bilgilerim:

• İşlemci: Ryzen 5 3600.
• Anakart: Gigabyte B450M S2H.
• Ekran kartı: Sapphire RX 6700 XT.
• RAM: Corsair Vengeance DDR4 (2x8) 16 GB 2100MHz.
• Kasa: TG5 - Sharkoon.
• Güç kaynağı: FPS Hyper 700 80+ Bronze.

Arkadaşlar görüldüğü üzere işlemcimi ve RAM'leri değişmek istiyorum, aslında fakat anakartım AM4 soket. Hiç düşünmeden 5700x3D alıp yoluma devam mı etmeli yoksa AM5 geçip anakartımı RAM'leri ve işlemcimi mi yükseltsem bilemedim.

Eğer AM5 geçecek olursam kafamdaki sistem:

•Anakart: Gigabyte A620M H AMD A620 Soket AM5 DDR5 6400(OC)MHz mATX.
RAM: Patriot 32 GB(2x16) Viper Venom.
•İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X.

Gibi düşündüm ekran kartı, kasa ve güç kaynağımı şu an için değiştirmeyi düşünmüyorum. Daha mantıklı önerileriniz varsa yapabilirsiniz. Yukarıdaki saydığım parçaları biraz araştırdım toplam 13-14K gibi bir miktar muhtemelen şu an için. Bu fiyat bandını çok geçmezsek sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
7600X almak gram mantıklı olmaz. Onun yerine 7500f+soğutucu alın, 7500f zaten yine 7600x performansına gelecektir soğuk çalıştığı için.

Şöyle birşey önerebilirim.

7600X almak gram mantıklı olmaz. Onun yerine 7500f+soğutucu alın, 7500f zaten yine 7600x performansına gelecektir soğuk çalıştığı için.

Biraz araştırdıktan sonra bu önerinizin daha mantıklı olduğuna katılıyorum ben de. Anakartta DisplayPort yok fakat ekran kartımda zaten olduğu için sorun olmayacağını düşünüyorum hatalıysam düzeltin lütfen. Teşekkür ederim tekrardan.

Anakart'ı bununla değiştirmek daha mantıklı.

Arkadaşlar bir süre araştırdıktan sonra anakart olarak MSI PRO B650M-A WIFI almaya karar verdim. Muhtemelen gelecekte bazı yükseltmeler yaparım çünkü en azından kafam rahat olur diye düşündüm. Araştırdığım kadarıyla iyi olduğu söyleniyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı