R5 3600 RX570 sistem toplama

Ahmet_batuhan_9

Centipat
Kasa: Xigmatek Venom X RGB temperli 650 Watt kasa 760 TL.
İşlemci: R5 3600 1400 TL.
RAM: Corsair Vengeance LPX CMK16GX4m2E32000c16 513 TL.
SSD: Corsair force MP 510 240GB 350 TL,
Anakart: B450M bazooka V2 633 TL.
Ekran kartı: 2. el RX570 (fiyatından emin değilim)
Millet bu sistem iyi mi? Daha sonrasında 5700 ekleyeceğim.

İkinci el RX 570 -580 önermem büyük ihtimalle mining yapılmıştır.
Mining yaplılıp yapılmamadığını öğrenmek çok zordur fakat ekran kartının daha önceden açılıp açılmadığını sor açılmadıysa aç bak termal macun leş kuru bir hal aldıysa o karta çok büyük ihtimalle mining yapılmıştır.
Kartın mining yapılıp yapılmadığına o yöntemle bakılmasını doğru bulmuyorum. Mining yaptığım kartlarımı açıp pedlerini ve macunlarını yenileyip mining yapılmamıştır diye çok rahat satabilirim ki zaten mining yapan adam kartın içini de açıp onu yapmıştır karta mining yaparken. Bir ikincisi mining yapılmayan günlük kullanım için kullanılan (Günlük 3-4 saat GPU load) kartlarında termal macunları gayet kuruyor.

Daha sonra RX 5700'e geçeceksen ikinci el idarelik bir kart alıp anakartı Tomahawk MAX yapmak daha mantıklı değil mi? 🙂
Zaten idare etmelik 2. el ekran kartı alacağım.
Anakartınızı B450 Gaming Plus MAX yapabilme imkanınız varsa daha iyi olur. Kasa seçimi çok önemli birdaha göz geçirmenizi öneririm.
Kasa iyi değil mi?
Birisi diyor B450 Gaming Plus Max yap diyor öbürü Tomahawk Max diyor bir diğeri B450 Aorus Elite diyor hanginizin dediğini yapayım?
Ram olarak tek 16 değil de 2x8 olarak alırsanız daha performanslı olur. Yok illa tek 16 alıcam ilerdede 32 yapıcam derseniz daha uygun fiyatlısını alın: Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz DDR4 Ram Fiyatı
O benim yazdığım ramler iki slotlu değil mi? İki slotlu sanıyordum ama daha sonra 32 ye çıkarmayı da düşünüyorum.
İkinci el RX 570 -580 önermem büyük ihtimalle mining yapılmıştır.
Mining yaplılıp yapılmamadığını öğrenmek çok zordur fakat ekran kartının daha önceden açılıp açılmadığını sor açılmadıysa aç bak termal macun leş kuru bir hal aldıysa o karta çok büyük ihtimalle mining yapılmıştır.
Mining yapılmış olursa olsun zaten idare etmelik istiyorum. Beni şöyle 6-7 ay idare eder mi?
Anakart için: Gigabyte B450 Aorus Elite AMD B450 Soket AM4 DDR4 3200(OC)

Önermekteyim. 5000 serisi ile de daha verimli çalışacaktır. Ekstrem bir fiyat farkı da bulunmamakta.
Ne alakası var ki?
RX 580 daha iyi olur.
Rx 570 de olur ya?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı