R5 3600 SAM desteklemiyor mu?

claudespeedtr

Hectopat
Daha fazla  
RTX 3070 ekran kartı ve R5 3600 sistemimde SAM (Smart Access Memory) aktif ettikten sonra sistemi çalıştırdıktan sonra ekran görüntüsü gitmeye başlamıştı. SAM'i kapattıktan sonra bu sorun düzeldi. Acaba işlemcim ile mi alakalı bu durum?

Gereksinimleri karsilamiyorsunuz. RTX 3070 ile kullanamazsiniz. Intel islemci veya Nvidia GPU destegi bulunmuyor.

Smart Access Memory.png

Düzenleme: Technopat makalesinde RTX 3000 serisi icin VBIOS güncellemesi gerektigi söylenmis.

Ayrica bu özelligin AMD'ye has olmadigi söylenmis ve bazi Intel islemcilerinin de destekledigini belirtmisler.

Ben AMD'nin verdigi gereksinimlerden yola cikarak desteklemedigini düsünmüstüm.

Son düzenleme:
Gereksinimleri karsilamiyorsunuz. RTX 3070 ile kullanamazsiniz. Intel islemci veya Nvidia GPU destegi bulunmuyor.

Eki Görüntüle 1474837
AMD RTX3000 ve sonrası için SAM’in kullanılabileceğini açıklamıştı. Ayrıca SAM’i BIOS’tan aktif ettikten sonra Aygıt Yöneticisi>Ekran Bağdaştırıcıları kısmından ekran kartını kontrol ettiğimde “Büyük Bellek Aralığı” ibaresinin aktif olduğunu görmüştüm yani SAM aktifleşmişti. Desteklemese hiç aktifleşmezdi. Bunu nerden biliyorsun diyecek olursan daha önce 2060 ile denedim ve Büyük Bellek Aralığı ibaresi aktif olmamıştı.

AMD kendi sitesinde belirtmemis. O yüzden dedim. Sistem gereksinimlerinde Nvidia GPU'larina dair bir bilgiye rastlamadim.

@claudespeedtr

VBIOS güncellemesi gerektigi söylenmis. Yanlis bilgilendirme icin kusura bakmayin.

Son düzenleme:
AMD kendi sitesinde belirtmemis. O yüzden dedim. Sistem gereksinimlerinde Nvidia GPU'larina dair bir bilgiye rastlamadim.

@claudespeedtr

VBIOS güncellemesi gerektigi söylenmis. Yanlis bilgilendirme icin kusura bakmayin.

Evet işte benim de anlamadığım şey bu. Sistemim kağıt üzerinde destekliyor gözüküyor. R3000 serisinin de desteklediğini makalelerde okumuştum. O zaman sorun ne?

Hayır açıkçası VBIOS’u ilk kez duyuyorum.

VBIOS yani Video BIOS. Ekran kartının BIOS'u. Bunun güncellenmesinin gerektiği söylenmiş. Makalede detaylı bir şekilde anlatmışlar. İsterseniz bir göz atın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı