Merhabalar. Bundan tam 1 sene önce bilgisayar topladım. Kardeşim genelde Valorant oynar ama birkaç aydır Valorant oynarken işlemcinin ısındığından şikayetçiydi.
Üniversite yüzünden anca tatile girebildim ve şimdi sorunu çözmeye çalışıyorum ve önemli bilgileri maddeler şeklinde sıralayacağım.
*Tek oyunculu oyunlarda Ultra'da işlemci sıcaklığı 60-80 derece arasındayken Valorant ve Need for Speed Heat'de 95 derece oluyordu. (heat'deki sorunu ASUS'un güç tasarrufu moduyla çözdüm)
*BIOS ayarlarını resetledim.
*Ryzen Master ayarlarını resetledim.
*Fabrika ayarları yüzünden Valorant'ta 100 FPS azalma var.
*Ram MHz'sini 2133'den 3200'e çıkaran profil aktif.
*Asus'un kendi overclock modu açık. Bunun sayesinde Valorant'ta eskisinden 100 FPS fazla alıyorum.
*Cbs açık.
*İşlemci stres testinde şu an 90 dereceye çıkıyor ve Max MHz 3950. (önceden 100 dereceyi geçiyordu hatta bundan önce NFS yüzünden 3 kere işlemci 100 derece olduğundan PC kendini kapattı. )
*Her ne kadar Ryzen Master ayarları default olsa da ASUS'un hazır overclock ayarları sayesinde uygulama kontrol modunu manuel gösteriyor.
*Stock fan kullanıyorum.
*Termal macun vs. yenilemedim.
*Sistem: ASUS TUF B450 Plus, ASUS TUF GTX 1650S, 16 GB (8x2) G.Skill Ripjaws V 3200 MHz DDR4 RAM, AMD Ryzen 5 3600, 700W bronz pcu (kasayla birlikte geliyor), Xigmatek cockpit mesh panel kasa, Samsung 970 EVO M.2 SSD.
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Hatta yetmezse gücü azaltmayı düşünüyorum belki işlemci daha kararlı hale gelir.