R5 3600 sistem açılışta işlemci düşük frekansta çalışıyor

VorTex122

Hectopat
RAM
Corsair Vengeance 3000 MHz 8x2
Anakart
B450M S2H
İşlemci
R5 3600
İyi akşamlar bilgisayarı açtığımda işlemci GHz hep 1 civarı gözüküyor o yüzden sistem aşırı derecede kasıyor ve yavaş çalışıyor. Güç seçeneklerınde de yüksek performans seçili. Bu seçili olanı güç tasarrufu seçip tekrar yüksek performansa alınca düzelip geri 4 GHz seviyelerine geri dönüyor. Yaklaşık 2-3 haftadır bu sorunla karşılaşıyorum, yardımcı olabilirseniz sevinirim.( CPB açık. Bu sorunu yaşamadan önce de açıktı)

Windows arama kısmına çalıştır yazın sonrasında çıkan sekmeye "msconfig" yazın üst bölmeden "ÖnYükleme" sekmesine basın Gelişmiş Seçenekler, İşlemci Sayısı ve en son kaç tane çekirdek varsa onu seçin bu sayede açılırken daha hızlı ve işlemci tam performans olarak açılacaktır.

Denetim masası > Donanım ve ses > Güç Seçenekleri (Şuanda hangi seçenek seçili ise yanında ki plan ayarlarını değiştir'e basın) > Gelişmiş güç ayarlarını değiştir. Biraz aşşağıda İşlemci güç yönetimi olacak. En düşük işlemci durumu ile En yüksek işlemci durumunu söyler misiniz.

Denetim Masası > donanım ve ses > güç seçenekleri (şu anda hangi seçenek seçili ise yanında ki plan ayarlarını değiştir'e basın) > gelişmiş güç ayarlarını değiştir. Biraz aşağıda işlemci güç yönetimi olacak. En düşük işlemci durumu ile en yüksek işlemci durumunu söyler misiniz?

İkisi de yüzde 100.

Windows arama kısmına çalıştır yazın sonrasında çıkan sekmeye "MSConfig" yazın üst bölmeden "önyükleme" sekmesine basın gelişmiş seçenekler, işlemci sayısı ve en son kaç tane çekirdek varsa onu seçin bu sayede açılırken daha hızlı ve işlemci tam performans olarak açılacaktır.

İşlemci sayısı 1 yazıyor orada. Onu 12 yapıyorum o zaman?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı