R5 3600 sistem kapanma sorunu

glamdring

Centipat
İyi günler.
Hazır sistem olarak aldığım sistemim oyun menüsünden oyun içine geçtiği anda kendini kapatıyor üstelik kasa PSU'su ekran kartı için yeterli denmesine rağmen sebebini anlamadım. Sadece FPS oyunlarında(PUBG, Valorant, CS) bu gerçekleşiyor. Bilen birisi yardımcı olabilir mi?
Teşekkürler.

Sistem
Kasa: Cougar mx350 mesh-c 700w 80+
Anakart: ASUS TUF B450 GAMING Plus
İşlemci: Ryzen 5 3600
Ekran kartı: XFX AMD Radeon 5700 DD
RAM: 2X Adata 8GM 3200MHz

Son düzenleme:
Stok soğutucu kullanıyorsanız işlemcinin ısısı 95'e kadar çıkabilir, sorun olmaz.
Bu sürede 92 derece oldu işlemci çok hızlı artıyordu kapatmak zorunda kaldım

Dosya Ekleri

• 20200529-010337-PowerSupply.png
    20200529-010337-PowerSupply.png
    41,7 KB · Görüntüleme: 49
Kapatmanıza gerek yok, stok soğutucu ile oraya kadar gelmeniz normal. Bizim varacağımız sonuç işlemcinin sıcaklığından dolayı mı yoksa PSU'dan dolayı mı onu öğrenmemiz gerek. Çıkabildiği maksimum yere kadar çıksın. Gözüme çarpan bir şey var hotspot sıcaklığı, sanırsam o ekran kartının, 100 dereceye yaklaşmış.

Bu sürede 92 derece oldu işlemci çok hızlı artıyordu kapatmak zorunda kaldım
hocam ben ryzen 5 3600 kullanıyorum 10dk kadar prime95 ile test ettim sistemi yeni topladım diye stok soğutucu ile 95 dereceyi gördüm. Kapatmayın testi 10dk falan bekleyin @Emir M. ’nın dediği gibi sorun anlaşılacaktır.

Kapatmanıza gerek yok, stok soğutucu ile oraya kadar gelmeniz normal. Bizim varacağımız sonuç işlemcinin sıcaklığından dolayı mı yoksa PSU'dan dolayı mı onu öğrenmemiz gerek. Çıkabildiği maksimum yere kadar çıksın. Gözüme çarpan bir şey var hotspot sıcaklığı, sanırsam o ekran kartının, 100 dereceye yaklaşmış.
Evet benimde gözüme çarptığı için size attım ben ekran kartı-psu uyumsuzluğu sanmıştım çünkü başta
Cs go girdim 1280×720de sorunsuz oynuyordu 1920×1080'e aldığım saniye pc yine kapandı inanılmaz bir durum ekran kartı 60° gördüğü an kapanıyor sanki
Ekran kartından geldiğini düşündüğüm yüksek cızırtılar ve ana menü açıldığı anda durum bu, oyuna girdiğim anda da kapanıyor. Kasayı geri yollayacağım
Arkadaşlar bu sorunla alakalı sistemi geri yolladım bana xfx 5700 dd ekran kartının arızalı olduğunu sıfırıyla değişip yollayacaklarını söyleyip yolladılar ve sorun aynem devam etti bende ürünü iadeye yolladım bu sorunun tam sebebini ne incehesap.com anlayabildi anlaşılan ne de ben

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı