R5 3600 sistem kapanma sorunu

glamdring

Centipat
İyi günler.
Hazır sistem olarak aldığım sistemim oyun menüsünden oyun içine geçtiği anda kendini kapatıyor üstelik kasa PSU'su ekran kartı için yeterli denmesine rağmen sebebini anlamadım. Sadece FPS oyunlarında(PUBG, Valorant, CS) bu gerçekleşiyor. Bilen birisi yardımcı olabilir mi?
Teşekkürler.

Sistem
Kasa: Cougar mx350 mesh-c 700w 80+
Anakart: ASUS TUF B450 GAMING Plus
İşlemci: Ryzen 5 3600
Ekran kartı: XFX AMD Radeon 5700 DD
RAM: 2X Adata 8GM 3200MHz

Son düzenleme:
Tam ekran modunda ve desteklenen maksimum çözünürlükte başlatın.
Bir gariplik yoktu kapattım 80.saniyede
Kapatmanın şekli nasıl? Oyuna girince reset atıyorsa PSU, yok ekran kararıyor ve fanlar çalışıyorsa ekran kartı(ya da driverı) sorunludur.
Oyun menüsünden oyun içine girdiği anda bilgisayar tamamen kapanıyor fişten çıkarıp takınca ancak tekrar açılıyor

Dosya Ekleri

• 20200529-004619-PowerSupply.png
    20200529-004619-PowerSupply.png
    42,7 KB · Görüntüleme: 56
Olabilir, çünkü performans istenen anda kapanıyor ve bu da güç konusunda bir sorun olduğu yönünde bir işaret büyük ihtimalle. En azından bir kontrol etmek gerek.
Anladım edeceğim teşekkürler
Biraz daha uzun tutun testi, 10 dakika felan sürsün. Sıcaklıkları da takip edin.
Kapatmam gerek tehlikeli bi sıcaklık limiti var mı ?

Bir gariplik yoktu kapattım 80.saniyede

Oyun menüsünden oyun içine girdiği anda bilgisayar tamamen kapanıyor fişten çıkarıp takınca ancak tekrar açılıyor
1 dk içinde bu kadar arttığına göre, sorun işlemci ısısı olabilir. BIOS ayarından "Core Performance Boost" kapatıp, oyunları tekrar oynayın.

Su an CPU testi yapıyorsun ve ısınma 1 dk içinde bu kadar arttığına göre, sorun işlemci ısısı olabilir. BIOS ayarından "Core Performance Boost" kapatıp, oyunları tekrar oynayın.
Fakat oyun menüsünden oyun ekranına girildiği anda kapanıyor işlemci ısısı anlık o kadar fırlayabilir mi
Stok soğutucu kullanıyorsanız işlemcinin ısısı 95'e kadar çıkabilir, sorun olmaz.
Sadece işlemcinin kendi fanı var

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı