R5 3600 sistem kendi elektriğini kesiyormuş gibi kapanıyor

Gökalp48

Yoctopat
Daha fazla  
Ekran kartı
Radeon RX 580 Series
İşlemci
Ryzen 5 3600 6-Core Processor
Windows 11.
AMD Radeon RX 580 series.
AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor.
3.95 GHz.
16 GB RAM.
SSD, RAM, anakart gibi şeylere bakmayı bilmiyorum o yüzden modellerini değerlerini falan yazmadım eğer gerekliyse söylerseniz nasıl bakacağımı sevinirim ama gerekli değilse gerek yok.

Bu sistemde bilgisayar ilk açtığımda sıkıntısız çalışıyor, derecesi gayet normal. Sadece tarayıcılar ve Spotify vs. açık iken 45-50 arasında, oyunlar çalışırken 70-80 arasında GPU sıcaklığı var.

Oyunları oynarken ilk başta sıkıntı olmuyor ama anladığım kadarıyla bazen 1 oyun açıkken de oluyor ama genelde 2 oyun açıkken birden elektriği kesilmiş gibi kapanıyor ve yeniden başlamıyor ben başlatmadığım sürece. GPU ısınmıştır derdim ama hep bakıyorum 78'in üstüne 2 oyun açıkken bile zor çıkıyor. GHz de normal.

Güncellemelere Driver Booster indirip Premium alıp baktım hepsini güncelledim eski sürümlü bir şey kalmadı. Dosyaları da doğruladım eksik silinmiş dosya falan 1-2 tane vardı hepsini tekrar indirdim.

1 yıl önce kuzenim yüzünden Valorant'tan ban yemiştim HWID banı ama süresi bitti tekrar oynamaya çalıştığımda galiba Windows 11 olduğu için Secure Boot istedi bende yaptım. Yaparken UEFI CSM falan birşeylerle oynadım ama Secure Boot için gerekli olmayan şeyleri sonradan düzelttim diye biliyorum acaba Secure Boot ile veya yaptığım o ayarlarla ile mi alakalı?

Format atarsam belki düzelir ama zaten daha yeni format attım internet de yavaş olduğu için oyunları tekrar indirmem 10-15 günü bulabiliyor ve zaten tek rahat ettiğim zaman yaz tatili bu tatilin 10-15 gününü ziyan etmek istemiyorum.

Nadiren hiç oyun açık değilken bilgisayarı yeni açtığımda birden fazla uygulamayı hızlı hızlı açmayı denediğimde kapanıyor ama çok nadiren. Bazen ise 1 oyun açıkken oyunda yüklenme gerektiren (render vs.) Bir işlem yaptığımda kapanıyor. Ama genelde 2 oyun açıkken herhangi birinde yükleme gereken (render vs.) Bir işlem yaptığımda kapanıyor.

Bilgisayardan biraz anlayan bir arkadaşım güç kaynağı yetmiyor olabilir veya bozulmuş olabilir dedi doğru olabilir mi?

Hepsine sırayla cevap verirseniz sevinirim daha çok yardımcı olur sadece birine cevap vermenizden.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı