R5 3600 sistem mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

mmrax

Hectopat
Merhaba arkadaşlar uzun süredir mavi ekran almıyordum ama geceden beri 2 defa mavi ekran hatası aldım;

AMD Ryzen 5 3600.
Gigabyte B450M H.
MSI RTX 2060 Super Ventus GP OC.
James Donkey 500GB M.2 SSD.
Seagate 1 TB HDD.
Corsair Vengeance RGB Pro CMW16GX4M2Z3600C18 16 GB (2x8) DDR4 3600 MHz CL18 RAM(Memtest yapıldı ve 3600 MHz'de kullanıyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı sürücünü güncelle. Eğer güncellemeyi bilmiyorsan söyle yardım edeyim.

"sfc /scannow" rehberini uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

BIOS sürümün betamsı. Yani daha üstünde geliştirmeler yapılan bir sürüm. Bu yüzden pek önermiyorum. O yüzden F2 sürümüne geçmeni tavsiye ederim.

B450M H (rev. 1.0) Support | Motherboard - GIGABYTE Global

Aslında bir minidumpta donanımsal bir sorun tarzı hata kodu gördüm ama tam emin olamadım.

Tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyanı paylaşırsın.

Ekran kartı sürücünü güncelle. Eğer güncellemeyi bilmiyorsan söyle yardım edeyim.

"Sfc /scannow" rehberini uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

BIOS sürümün betamsı. Yani daha üstünde geliştirmeler yapılan bir sürüm. Bu yüzden pek önermiyorum. O yüzden F2 sürümüne geçmeni tavsiye ederim.

B450M H (rev. 1.0) Support | Motherboard - GIGABYTE Global

Aslında bir minidumpta donanımsal bir sorun tarzı hata kodu gördüm ama tam emin olamadım.

Tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyanı paylaşırsın.

Teşekkür ederim yorumun için ekran kartı sürücüm güncel bugün kontrol ettim.

Windows resource protection found corrupt files and successfully repaired them.
For Online repairs, details are included in the CBS log file located at.
windir\Logs\CBS\CBS.log. for example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. for offline.
Repairs, details are included in the log file provided by the /offlogfıle flag.

sfc/scannow da bu çıktı sanırım eksik dosyaları tamamladı ya da onardı.

Bir mavi ekran daha alırsam BIOS'u F2'ye geçireceğim yine minidump paylaşırım. Sanırım sorun çözüldü.

Bence daha sorun çözülmedi. 2-3 gün daha sistemi gözlemleyin. Buraya gelip mavi ekran almadığını belirtirsen belki çözüldü diyebilirim.

Ekran kartı sürücüsü ile alakalı hata görmüştüm. Güncelle. :D

Bence daha sorun çözülmedi. 2-3 gün daha sistemi gözlemleyin. Buraya gelip mavi ekran almadığını belirtirsen belki çözüldü diyebilirim.

Ekran kartı sürücüsü ile alakalı hata görmüştüm. Güncelle. :D.

GeForce Experience'den kontrol ediyorum son güncellemeye sahipsiniz diyor. Sitesinden mi bakmalıyım.

Bilgisayar birçok sebepten dolayı mavi ekran alabilir siz bilgisayarda tam olarak ne yaparken mavi ekran veriyor örneğin Chrome açmaya çalışınca veyahut bilgisayar boştayken mi bir anda mavi ekran alıyorsunuz.

Bilgisayar birçok sebepten dolayı mavi ekran alabilir siz bilgisayarda tam olarak ne yaparken mavi ekran veriyor örneğin Chrome açmaya çalışınca veyahut bilgisayar boştayken mi bir anda mavi ekran alıyorsunuz.

Sadece arka planda Epic Games'ten indirme yapıyordum. Ve bir oyun açıktı.
Güncel diyor ise tamamdır.

Tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyanı kesinlikle paylaş.

Sürücüler güncel demesine rağmen neden ekran kartında hata gözüküyor sebebi nedir biliyor musun?

Sadece arka planda Epic Games'ten indirme yapıyordum. Ve bir oyun açıktı.

Son zamanlarda Windows Update yaptıysan bu sebep oluyor olabilir ya da driverlarında son yaptığın güncelleme uyumsuzluğa sebep oluyor olabilir kurduğun Windows işletim sistemi crack ise bundan kaynaklı da bir sıkıntı olmuş olabilir mavi ekran aldığınızda karşınıza bir hata kodu çıkıyor mu? Çıkıyorsa bizimle paylaşabilir misiniz sorunu çözmekten yardımcı olur.

Son zamanlarda Windows Update yaptıysan bu sebep oluyor olabilir ya da driverlarında son yaptığın güncelleme uyumsuzluğa sebep oluyor olabilir kurduğun Windows işletim sistemi crack ise bundan kaynaklı da bir sıkıntı olmuş olabilir mavi ekran aldığınızda karşınıza bir hata kodu çıkıyor mu? Çıkıyorsa bizimle paylaşabilir misiniz sorunu çözmekten yardımcı olur.

İşletim sistemimde, oyunda crack değildi. Oyun oynamıyordum sadece açıktı kahvaltıya gitmiştim geldiğimde yeniden başlamış PC minidump dosyalarına baktım mavi ekran yemişim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı