R5 3600 sistem montajı nasıl yapılır?

NEO CMDNDR

Picopat
Selamlar arkadaşlar. Herkesin Zafer Bayramını kutlarım.
En sonunda PC kasa sistemini topladım. Ama nasıl kuracağımı bilmiyorum. Bu arada kasanın ön sağ ayağı kırık çıktı. Amazon'a sordum iade edebilirmişim. Ancak.
Yapıştırıcı ile yapıştırıp tutturabilirim. Ya da iade edip daha iyi bir kasa da alabilirim. Bilemiyorum.
Sistem parçaları şunlardan oluşuyor (linkler):

- Xigmatek Vanguard Plus 600W 80PLUS AKTİF PFC PSU 2 * Usb 3.0 2*15 Led Fanlı Kasa

- ASUS MB Prime A320M-A AM4 A320 4DDR4 D-Sub DVI HDMI microATX

- AMD Ryzen 5 3600 3.6/4.2GHz AM4 İşlemci

- GIGABYTE 4GB GTX1650 SUPER GV-N165SOC-4GD GDDR6 128bit HDMI DP PCIe 16X v3.0

- GSKILL 16GB (2X8GB) DDR4 3200MHZ CL16 DUAL KIT PC RAM Flare X F4-3200C16D-16GFX AMD RYZEN UYUMLU

- KNG 500GB A2000 PCIe NVMe SA2000M8/500G SSD

bunlara ek olarak bir de 4TB bir HDD almayı düşünüyorum.

Şimdi ilk sorum;
Bu anakart ile bu kasa uyumlu mu? daha doğrusu tüm parçalar uyumlu mu? Anakart dikine takılıyorsa uyumlu galiba. Ama nasıl takacağım ben bunları? Videoları var mı? Yoksa kullanım kılavuzu yeterli mi? Dikkat etmem gereken önemli noktalar var mı? Naylon eldiven kullanacağım. Kameraya çekerek paketleri açacağım ve kuracağım.

Ayıca almam gereken diğer parçalar neler?
Kasayı LG 32LN575S televizyona bağlayacağım için bir HDMI kablosu mu almam lazım?
Ayrıca bir işlemci termal macunu mu almam lazım? Yoksa önce bir ne kadar ısınıyor deneyim ondan sonra mı süreyim macunu? Tabi ben Chrome ya da Opera'da çok fazla sekme açtığım için ve 1080P videoları kurgulayıp render alacağım için galiba ısınma fazla olacak. Onun için termal macun alıp, işlemciye masun sürüldüyse onu silip, en ilk başta kurarken iyi bir macun sürmem gerek galiba?

Evet arkadaşlar sorularım bunlar. Lütfen yardımcı olunuz. :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı