Çözüldü R5 3600 sistem sebepsiz şekilde yeniden başlıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

atakannuss1

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayar tamamen rastgele şekilde belirli bir aralığı olmadan yeniden başlıyor. YouTube'da video izlerken veya oyun oynarken fark etmeksizin. Neden kaynaklanabilir? Sistem bilgilerim görsellerdeki gibi.

Ekran kartını FurMark'da işlemciyide OCCT stress testine sokmanı öneririm. Yük altına girdiğinde işlemcin çok ısınma kaynaklı olduğunu düşünüyorum ilk işlemciyi stress testine sokabilir misin?

Ekran kartını FurMark'da işlemciyide OCCT stress testine sokmanı öneririm. Yük altına girdiğinde işlemcin çok ısınma kaynaklı olduğunu düşünüyorum ilk işlemciyi stress testine sokabilir mis.

İkisini de 6, 7dk kadar yaptım sonuçlar bu şekilde görünüyor.

Dosya Ekleri

• FurMark2.0 Screenshot 2025.09.19 - 20.52.11.09.png
    3,9 MB · Görüntüleme: 3
  • Base Profile Screenshot 2025.09.19 - 21.13.08.11.png
    212,4 KB · Görüntüleme: 4
İşlemci anormal bir sıcaklıkta sistem kendini kapatıyor gibi duruyor. Termal macun yenilemesi yapmanızı öneririm.

Daha sanırsam 2 ila 3 ay önce kendim değiştirmiştim acaba kalitesi ile alakalı olabilir mi ekran kartının da işlemcinin de macununu değiştirip kasayı iyice temizlemiştim.

Daha sanırsam 2 ila 3 ay önce kendim değiştirmiştim acaba kalitesi ile alakalı olabilir mi ekran kartının da işlemcinin de macununu değiştirip kasayı iyice temizlemiştim.
Montajda sorun var gibi sanki. Ya da fazla macun sıktınız. 3600 Biraz ısınma sorunlu işlemci ama 95 derecede sistem kendini kapatır.

Montajda sorun var gibi sanki. Ya da fazla macun sıktınız. 3600 biraz ısınma sorunlu işlemci ama 95 derecede sistem kendini kapatır.

Sorunun işlemcinin ısınmasından kaynaklı olduğunu düşünebiliriz yani şu an yarın tekrardan temizleyip macununu değiştireyim en iyisi daha düzgün şekilde teşekkürler.

XMP açıksa onu kapatır mısın BIOS üzerinden?

Kontrol ettim fakat herhangi bir Boost, overclock veya XMP ayarı açık değil.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…