Çözüldü R5 3600 sistem sürekli OC modda çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TurkuazGül

Megapat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3600
XFX RX5700XT 8GB
32GB RAM
Meslek
Yazar
Arkadaşlar bunu BIOS'tan hangi ayarlar ile normal çalışmasını sağlayabilirim? İşlemcim Ryzen 5 3600. bilgisayarımı açtıktan birkaç dakika sonra 4.2 GHz'de yani son performantsta çalışmaya başlıyor. Sürekli Ryzen Master programını kullanmak zorunda kalıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Soğutucum AMD'nin Wraith Prism RGB modelinden. Hız yükseldiğinde ses de yükseliyor. Elbette bu soğutucu sesli ama hem sesden rahatsız oluyorum hem de oynadığım oyunlarda OC'lik bir durum olmadığı için istemiyorum. Ayrıca sıcaklıklar da normal. Boşta 40, yük altında maksimum 70 ile çalıştığını gördüm.

Bildiğim kadarıyla 4.2'ye kadar yapılan OC'de bir sorun olmuyor ama daha da yükseklerde yapıldığında ömür kısalıyor ve garantiyi bozuyormuş. Ben de işlemcimi çok daha uzun yıllar kullanmak adına OC yapmamayı tercih ediyorum. Zaten fazla oyun oynamıyorum.
Dediğim gibi, kendin işlemciye herhangi bir overclock uygulamadıysan işlemciyi aldığın gibi kullanıyorsan hiçbir problem olmaz. Sıcaklık değerlerin de gayet iyi. Herhangi bir frekans kısma ihtiyacın yok. İlle de kapatmak istiyorum diyorsan BIOS'a gir Core Performance Boost ayarını "disabled" yap. Ama dediğim gibi, bunu kapatmana ihtiyacın yok sıcaklıkların da gayet iyi ve bu işlemciyi bozacak bir şey değil.
Bırak çalışsın ne olacak? İşlemcinin teknolojisinden yararlanıyorsun işte. İşlemcinin kendi özelliği olan CPB ayarından kaynaklı bu durum.

OC yapmak işlemcinin ömrünü kısaltmıyor mu? Ayrıca fabrika işçisiyim bilgisayarı maksimum 4 saat kullanıyorum ve OC gerektiren bir durum da yok.

@TurkuazGül Windows güç seçenekleri kısmından güç modunu dengeli olarak seçip deneyebilirsiniz.

Dengeli modda zaten.

OC yapmak işlemcinin ömrünü kısaltmıyor mu? Ayrıca fabrika işçisiyim bilgisayarı maksimum 4 saat kullanıyorum ve OC gerektiren bir durum da yok.

Dengeli modda zaten.

Hayır, eğer stabile bir OC yaparsanız işlemcinin ömrü kısalmaz aksine artar. Gayet normal bir durum, korkmanıza gerek yok.

Dengeli modda zaten.
O overclocku sen yapmıyorsun ki, işlemci kendi kendine yapıyor ve bu AMD'nin o işlemci için yaptığı kendi teknolojisi. Herhangi bir ömür kısaltma sorunu olsa AMD böyle bir teknolojiyi çıkarmazdı.

Hocam normal çalışmasını sıcaklıklar çok yüksek olduğu için mi istiyorsun.

Soğutucum AMD'nin Wraith Prism RGB modelinden. Hız yükseldiğinde ses de yükseliyor. Elbette bu soğutucu sesli ama hem sesden rahatsız oluyorum hem de oynadığım oyunlarda OC'lik bir durum olmadığı için istemiyorum. Ayrıca sıcaklıklar da normal. Boşta 40, yük altında maksimum 70 ile çalıştığını gördüm.

O overclocku sen yapmıyorsun ki, işlemci kendi kendine yapıyor ve bu AMD'nin o işlemci için yaptığı kendi teknolojisi. Herhangi bir ömür kısaltma sorunu olsa AMD böyle bir teknolojiyi çıkarmazdı.

Bildiğim kadarıyla 4.2'ye kadar yapılan OC'de bir sorun olmuyor ama daha da yükseklerde yapıldığında ömür kısalıyor ve garantiyi bozuyormuş. Ben de işlemcimi çok daha uzun yıllar kullanmak adına OC yapmamayı tercih ediyorum. Zaten fazla oyun oynamıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı