R5 3600 sistem toplama

Mfatihunv55

Hectopat
öncelikle selamun aleyküm arkadaşlar. Birkaç gündür yaptığım çalışmalar neticesinde;

Anakart: AMD B450.

İşlemci: Ryzen 5 3600.

RAM: Corsair 8 GB (1x8GB) Vengeance DDR4 3000MHz.

Ekran kartı: Şimdilik bir arkadaşımdan 1060 almayı düşünüyorum bütçe 1.5K.

Kasa: Rampage rampart RGB mesh 600W 80 Plus Bronze 4x120mm RGB fanlı USB 3.0 kasa

Nerelerde parça değişimi yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
öncelikle selamun aleyküm arkadaşlar. Birkaç gündür yaptığım çalışmalar neticesinde;

Anakart: AMD B450.

Kasa: Rampage rampart RGB mesh 600W 80 Plus Bronze 4x120mm RGB fanlı USB 3.0 kasa

Tam bütçe belirtebilirsen daha iyi bir sistem toplanabilir. Rampage kasa ve PSU lar tavsiye edilmiyor, daha güvenilir ve kaliteli olan Coolermaster(Kasa-PSU), Corsair(Kasa-PSU), Sharkoon(Kasa-PSU), NZXT(Kasa-PSU), Aerocool(Kasa-PSU), FSP(PSU), Silverstone(PSU) gibi markalara bakılabilir.

Max. bütçeye 2x8GB ram sığabilir. Dediğim gibi bütçe belirtirseniz eğer listeye daha iyi bileşenler yazılabilir.

Anakart: AMD b450.

.

1060'dan daha performanslıdır.

8GB RAM daha ve SSD yoksa SSD eklemelisin.

ilk etapta 8 ram iyidir diye düşünmüştüm ama dikkate alacağım
Tam bütçe belirtebilirsen daha iyi bir sistem toplanabilir. Rampage kasa ve PSU lar tavsiye edilmiyor, daha güvenilir ve kaliteli olan Coolermaster(Kasa-PSU), Corsair(Kasa-PSU), Sharkoon(Kasa-PSU), NZXT(Kasa-PSU), Aerocool(Kasa-PSU), FSP(PSU), Silverstone(PSU) gibi markalara bakılabilir.

Max. bütçeye 2x8GB ram sığabilir. Dediğim gibi bütçe belirtirseniz eğer listeye daha iyi bileşenler yazılabilir.

Bütçem yaklaşık bu parçalara yetiyor :) hatta yetmiyor da denebilir. Dediğiniz tarzda bir kasa ile değiştireceğim. Şuanlık 2 binlik bir yatırım yapabiliyorum. Zaten amacım hepsini bir anda almak değil belirli zaman aralıklarında alacağım.
.

1060'dan daha performanslıdır.

Dikkate alacağım hocam teşekkür ederim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı