R5 3600 sistem yükseltilmeli mi?

Overhead61

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 10 gündür bu işle uğraşıyorum fakat sürekli farklı bilgiler aldığımdan kafam allak bullak oldu. Rica ediyorum yazıyı okuyup cevaplayabilir misiniz? Ben Valorant'ta 250-350 FPS arası alıyorum sistemimle. İşlemci 95-102 derece arası geziyor, stocka yakın bir soğutucum var. Termal macun ve yeni kule tipi işlemci soğutucu aldım fakat daha uygulamadım. Bunları uygulayınca 300FPS altına düşmeme ihtimalim var mıdır? 240Hz monitörüm var, OC ile 280Hz olabiliyor.

Bir süre önce 1.750 TL'ye WD Black sn 850 SSD 1TB + ASUS TUF B550 Plus ATX anakart + 4.350 TL'ye Ryzen 5 5600X aldım. Sonra Amazon anakartımı iptal etti ve şu anki anakartımda 2. bir SSD takacak yer yok, PCI-e 4.0 da olmadığı için anakartı yükseltmeden SSD performansını alamıyorum. Anakart yükselterek herhangi bir performans artışı alamayacağımı yener hocam belirtmişti. Anakart yükseltmeden WD Black SN850'yi de kullanamayacağımdan o zaman onu da iade mi etmeliyim. E bunları yükseltmiyorsam o zaman Ryzen 5 5600X'i de almama gerek yok mu? 2. el tray işlemci satışları zor gibi duruyor, kutusu bile yok fakat garantisi devam ediyor. Veya yükseltmişken her şeyi yükselt, sistemine bu anakart, işlemci veya SSD darboğaz yapar dediğiniz bir yer olur mu? Cevaplarınız benim için önemli, teşekkür ederim.

Sistem;
Ekran kartı = ASUS TUF GTX 3060 3 fanlı.
Anakart = ASUS TUF b 450 mplus 2 ( mATX ) --> ASUS TUF B550 Plus ATX karta geçilmeli mi? (2.600 TL )
İşlemci = Ryzen 3600 --> Ryzen 5600X e geçilmeli mi? ( 4.350 TL )
İşlemci soğutucu = everblast --> Dark freeze X129 satın aldım, gelen parçalarla birlikte takacağım.
RAM = HyperX Fury 3.600 MHz CL17 ( 8 GB X 2 = 16 GB )
PSU = ASUS TUF 650W 80+ Bronze.
SSD = PNY XLR8 3.500 read / 1.000 write -- > 1.750 TL'ye WD Black SN850 1TB aldım fakat PCI-e 4.0 yok bu anakartta ondan anakart yükseltilmesin denilirse iade mi edilmeli?
Kasa = ASUS TUF GT301 ATX mid Tower.

@kino öncesinde bana yardımın dokunmuştu ve toplama pclerde oldukça bilgilisin diye biliyorum. Rica etsem müsait bir zamanın olursa konuya bakabilir misin ?

Son düzenleme:
Hocam sistem gayet yeterli, sonradan aldıklarınıza hiç mi hiç gerek yok. Bence hepsini iade edin edebiliyorsanız. Tek çözmeniz gereken işlemcinin ısınma sorunu. Montajla alakalı olabilir, ya da kaliteli bir fan alın bakın keyfinize.

Hocam sistem gayet yeterli, sonradan aldıklarınıza hiç mi hiç gerek yok. Bence hepsini iade edin edebiliyorsanız. Tek çözmeniz gereken işlemcinin ısınma sorunu. Montajla alakalı olabilir, ya da kaliteli bir fan alın bakın keyfinize.
en baştan alınsa belki 5.600X daha iyi olabilirdi fakat şu an 3.600den 5.600Xe geçmeye değer bir fark yok mudur ? izlediğim videolarda 3600 ile 300-350 fps , 5600x ile 400-450 fps alıyorlar. Bu farka değer mi ?

Bunları uygulayınca 300FPS altına düşmeme ihtimalim var mıdır? 240Hz monitörüm var, OC ile 280Hz olabiliyor.

Düşer ondan kaçışın yok Zen2'nin tekli çekirdek gücü belli. Ben 3300X soğutucu ile düşüyorsam 3600 haydi haydi düşer.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

300 FPS altına kesinlikle düşmesin diyorsan 5600X veya 58003DX çekeceksin.

İzlediğim videolarda 3600 ile 300-350 FPS.

3600 o değerleri stabil alamaz, at buraya videoları bakalım.

Düşer ondan kaçışın yok Zen2'nin tekli çekirdek gücü belli. Ben 3300X soğutucu ile düşüyorsam 3600 haydi haydi düşer.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

300 FPS altına kesinlikle düşmesin diyorsan 5600X veya 58003DX çekeceksin.

3600 o değerleri stabil alamaz, at buraya videoları bakalım.

5600X ve işlemci fanı harici iade mi edilmeli diyorsunuz ?

Hocam ha 350 FPS almışsın ha 450-500. ne fark edecek? Monitörünüzün maksimum yenileme hızı kadar algılayabiliyorsunuz zaten. Yine de arada fark olduğunu söyleyenler var ama o kadar profesyonel seviyede mi oynuyorsunuz bu oyunu? Boşuna masraf edecek paranız varsa edebilirsiniz ama ben tamamen gereksiz görüyorum. Başka ihtiyaçlarınıza yönelin. Monitörünüz ekipmanlarınız ne bilmiyorum ama daha kaliteli monitör ( misal 144Hz yerine 165Hz ya da 240Hz) almak daha mantıklı olur, ya da kaliteli klavye, mouse, mouse pad alabilirsiniz. Emin olun bu saydığım aletlerin performansınıza etkisi algılayamayacağınız 100 fpslik artıştan daha fazla olur.

Hocam ha 350 FPS almışsın ha 450-500. ne fark edecek? Monitörünüzün maksimum yenileme hızı kadar algılayabiliyorsunuz zaten. Yine de arada fark olduğunu söyleyenler var ama o kadar profesyonel seviyede mi oynuyorsunuz bu oyunu? Boşuna masraf edecek paranız varsa edebilirsiniz ama ben tamamen gereksiz görüyorum. Başka ihtiyaçlarınıza yönelin. Monitörünüz ekipmanlarınız ne bilmiyorum ama daha kaliteli monitör ( misal 144Hz yerine 165Hz ya da 240Hz) almak daha mantıklı olur, ya da kaliteli klavye, mouse, mouse pad alabilirsiniz. Emin olun bu saydığım aletlerin performansınıza etkisi algılayamayacağınız 100 fpslik artıştan daha fazla olur.
280 hz monitörüm var hocam , anakart güncellemesinden vazgeçtim . 7000 read ssd için anakartımı güncellememe gerek olmadığını anladım technopat forumdaşlarımız sayesinde. İşlemci ve işlemci soğutucuyu tutmayı düşünüyorum. 4.350 tlye aldım işlemciyi , 2.100 tlye bendekini satsam 2.250 tl bu yükseltme için güzel bir seçenek gibi duruyor.

280 hz monitörüm var hocam , anakart güncellemesinden vazgeçtim . 7000 read ssd için anakartımı güncellememe gerek olmadığını anladım technopat forumdaşlarımız sayesinde. İşlemci ve işlemci soğutucuyu tutmayı düşünüyorum. 4.350 tlye aldım işlemciyi , 2.100 tlye bendekini satsam 2.250 tl bu yükseltme için güzel bir seçenek gibi duruyor.
Evet o miktar için iyi bir upgrade olur .

Technopat Haberler

Geri
Yukarı