Çözüldü R5 3600 sistemde çeşitli mavi ekran hataları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AkashiiWp

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, uzun süredir mavi ekran yiyorum ve yediğim zaman 2-3 kere üst üste oluyor. Dün temiz kurulum yaptım ve güncellemeleri denetledim. HD Tune ile error scan yaptım fakat herhangi bir hasar çıkmadı. Biosum güncel kontrol ettim. Hangi hatayı alıyorsun derseniz başlıca;

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
MEMORY_MANAGEMENT.
PFN_LIST_CORRUPT.

Gibi ve gibi.

Bilgisayarım da şu şekilde;

RAM: G.Skill 16 GB (2x8GB) DDR4 3200 MHz CL16 Dual kit RAM.
SSD: Samsung 500GB 970 EVO NVMe M.2 SSD (okuma hızı 3400 MB / yazma hızı 2300 MB)
CPU: AMD Ryzen 5 3600 soket AM4 + Wraith Stealth 3.6 GHz 32MB 65W 7nm işlemci.
GPU: Sapphire Radeon RX 5600 XT Pulse GDDR6 6 GB 192bit DX12 AMD Radeon ekran.
Kasa: Rampage saılor 4x120mm Rainbow fanlı 600W 80Plus MidT ATX Gaming kasa.
Anakart: ASUS Prime B550M-K AMD B550 am 4 Ryzen DDR4 4600MHz M.2 anakart.
Windows 10 Pro.

Minidump paylaşıyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
BIOS'umu bu sabah güncelledim daha sonrasında Memtest uyguladım. 4. dakikada kapadım çünkü 1900 Error'a çıktı. Bu akşam RAM siparişi verdim.
Memtest86 ile X.M.P kapalı olacak şekilde Bellek testi gerçekleştirin. Sonuçları paylaşın.

Ek olarak BIOS'unuzu 2803 sürümüne güncelleyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BIOS'umu bu sabah güncelledim daha sonrasında Memtest uyguladım. 4. dakikada kapadım çünkü 1900 Error'a çıktı. Bu akşam RAM siparişi verdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…