R5 3600 sistemde CPU kullanımı düşük fakat GPU kullanımı yüksek

İşletim sistemi
Windows 10

yusufalveroglu

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Sistemim;

MSI B550M Pro VDH Wi-Fi
R5 3600.
RX 6400.
3000MHz 8x2 RAM.

Oyunlarda GPU yüksek CPU düşük kalıyor istediğim FPS'i alamıyorum örnek veriyorum Valorant giriyorum GPU kullanımı %99 oluyor sıcaklık 82 CPU kullanımı %40 sıcaklık 55 derece 200 FPS alıyorum ya da xero adlı oynadığım bir oyun var GPU kullanımı sabit kalmıyor %40 ile %70 arasında değişiyor FPS 170 280 arası gidip geliyor artı olarak işlemci %14 sıcaklık 40 derece seyrediyor bu değerler normal mi en iyi FPS'i almak istiyor 400 500 gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anormal bir durum yok. Fazla kafanıza takıyorsunuz, ekran kartı tüm gücüyle çalışıyor zaten.

GPU kul %60 70 arası değişiyor aslında ama bunu takmıyorum daha çok Valorant'a takıldım ekran kartı tam performans 85 derece çalışırkan CPU %40 da kalıyor bu değerler neden böyle oluyor bilgim olmadığı için soruyorum önceki işlemcim R3 2300X di CPU da GPU da %100 çalışıyordu aynı FPS'i alıyordum işlemciyi daha iyi FPS performansı için aldım zaten anormal değil mi?

Adı üstünde daha güçlü işlemci, işlemci güçlü olduğu için, ekran kartına işlemcinin %40 kadarı yetiyor. Aynı FPS'i almanızın nedeni, eski işlemciniz %100 kullanılsa bile zaten ekran kartınızı karşılıyor olmasıydı. Yani eski işlemcinizin %100 kapasitesi ile yaptığı işi, yeni işlemciniz %40'ı ile yapabiliyor. Peki hiç mi kazanç yok derseniz, artık daha az güç tüketip daha çok işlem yapabilirsiniz ve daha stabil bir sistem kullanırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…