R5 3600 sistemde CPU kullanımı düşük fakat GPU kullanımı yüksek

İşletim sistemi
Windows 10

yusufalveroglu

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Sistemim;

MSI B550M Pro VDH Wi-Fi
R5 3600.
RX 6400.
3000MHz 8x2 RAM.

Oyunlarda GPU yüksek CPU düşük kalıyor istediğim FPS'i alamıyorum örnek veriyorum Valorant giriyorum GPU kullanımı %99 oluyor sıcaklık 82 CPU kullanımı %40 sıcaklık 55 derece 200 FPS alıyorum ya da xero adlı oynadığım bir oyun var GPU kullanımı sabit kalmıyor %40 ile %70 arasında değişiyor FPS 170 280 arası gidip geliyor artı olarak işlemci %14 sıcaklık 40 derece seyrediyor bu değerler normal mi en iyi FPS'i almak istiyor 400 500 gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anormal bir durum yok. Fazla kafanıza takıyorsunuz, ekran kartı tüm gücüyle çalışıyor zaten.

GPU kul %60 70 arası değişiyor aslında ama bunu takmıyorum daha çok Valorant'a takıldım ekran kartı tam performans 85 derece çalışırkan CPU %40 da kalıyor bu değerler neden böyle oluyor bilgim olmadığı için soruyorum önceki işlemcim R3 2300X di CPU da GPU da %100 çalışıyordu aynı FPS'i alıyordum işlemciyi daha iyi FPS performansı için aldım zaten anormal değil mi?

GPU kul %60 70 arası değişiyor aslında ama bunu takmıyorum daha çok Valorant'a takıldım ekran kartı tam performans 85 derece çalışırkan CPU %40 da kalıyor bu değerler neden böyle oluyor bilgim olmadığı için soruyorum önceki işlemcim R3 2300X di CPU da GPU da %100 çalışıyordu aynı FPS'i alıyordum işlemciyi daha iyi FPS performansı için aldım zaten anormal değil mi?
Adı üstünde daha güçlü işlemci, işlemci güçlü olduğu için, ekran kartına işlemcinin %40 kadarı yetiyor. Aynı FPS'i almanızın nedeni, eski işlemciniz %100 kullanılsa bile zaten ekran kartınızı karşılıyor olmasıydı. Yani eski işlemcinizin %100 kapasitesi ile yaptığı işi, yeni işlemciniz %40'ı ile yapabiliyor. Peki hiç mi kazanç yok derseniz, artık daha az güç tüketip daha çok işlem yapabilirsiniz ve daha stabil bir sistem kullanırsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı