R5 3600 sistemde fare takılıyor

maestro1903

Centipat
2.5 ay önce bilgisayar topladım. Bir sıkıntım yoktu ama bu aralar oyun oynarken veya masaüstünde fare birkaç saniyelik takılıyor. CS:GO oynarken falan olunca delirtiyor. Bazen hemen gelmiyor. Her zaman olmuyor, birkaç gün sorunsuzsa birkaç gün süründürüyor. Bazen direk USB kopma takma sesi geliyor. 2 fare denedim ikisinde de oluyor. Fareler kablolu ama bilindik markalar değil. Nedeni nedir acaba?

Denediğim çözümler:
USB Hub'tan tiki kaldırma.
Windows güncelleme.
Ekran kartı güncelleme.
İnternette araştırdığım kayıt defteri, CMD ayarları falan hepsini denedim, düzelmedi.

Sistemim:

Sapphire RX 5700XT Nitro SE.

AMD Ryzen 5 3600.

Team Force Vulcan Gaming alliance 2x8 3200 RAM.

MSI B450A PRO Max.

Dark Guardian kasa.

FSP HD 700W.

Kingston A2000 500 GB NVMe SSD.

Seagate Barracuda 1TB.

Muhtemel USB portunuzda bir arıza mevcut hocam USB portunuzu değiştirmeyi denedinizmi yoksa hep aynı porttamı denediniz?

Muhtemel USB portunuzda bir arıza mevcut hocam USB portunuzu değiştirmeyi denedinizmi yoksa hep aynı porttamı denediniz?

Farklı portları denedim hepsinde sıkıntı yaratıyor. USB portlarında sıkıntı olduğunu zannetmiyorum diğer donanımlarda bir sıkıntı olmuyor.

takılma sistemi ilk kurduğunuz da yoksa ve sonrada meydana gelmeye başladıysa işlemciniz bozulmaya başlamış olabilir. aynı sorun bendede vardı servise gönderdim. yenisini gönderdiler. işlemci boşta bile 60 65 dereceleri görüyor pubg mobilde bile donup sisteme reset atmam gerekiyordu. kule tipi bile aldım sıcaklık düşmedi takılmalar baş gösterdi. böyle bişeyse eğer işlemcinize bi baktırabilirsiniz.

Şu an 47 derece olarak gösteriyor sadece Chrome açık ama yine takılma oluyor.

Aynı sorunu bende yaşıyorum, oyunlarda klavye falanda bazen geç tepki veriyor mouse takılıyor sapıtıyor falan. 8.1'den Windows 10'a yükseltme yapmıştım oyunda donup atmalar falanda var zaten. Bir temiz kurulum yapıp bakacağım duruma.

Bende hafta sonu format atmayı düşünüyorum umarım düzelir. 2 gündür daha kötüleşti. Bilgisayarı kullanamıyorum resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…