Çözüldü R5 3600 sistemde mavi ekran hatası almak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Furkan CELİLLER

Femtopat
Daha fazla  
RAM
2x8 RıpJaws
SSD veya HDD modeli
kıngston m2 500 gb ssd
Ekran kartı
Asus Rog Strix RX570 8 GB OC EDITION
Anakart
MSI B450 M A PRO MAX
İşlemci
AMD RYZEN 5 3600 6 CORE
Merhaba,

Çoğunlukla 2 günde 1 kez mavi ekran hatası alıyorum. Mavi Ekran.rar minidump dosyalarım bunlar. Destek olursanız çok sevinirim.

Yardımcı olur musunuz? Bilgisayarımdan soğudum. Boşta dururken bile mavi ekran hatası verebiliyor.

@claus destek olur musunuz ?

Son düzenleme:
Çözüm
Öneri basitte şimdilik önermiyorum, çünkü net sorunu tespit etmemiz gerek. Bazen testlerde sorun görülmesede sorun olabiliyor x donanımda vs.
Tamamdır üstad ben bir araştırmasına giriyorum. Bilgisayarcı bulup test yaptırcam. Sonuçları paylaşırım yine buradan

@claus Hocam ben geldim uzun bir süreç oldu. Bilgisayarcıya bıraktım kasayı tek tek denemeye başladı parçaları, ekran kartı üzerinde durduk ama sorunsuz çalıştığını başka kasaya takarak test ettik. Ana karta başka bir işlemci taktık (R5 3600 sistemdekinin aynısı) çalıştırmadı. Ana karttan diye yeni bir ana kart satın aldım. Kurulumunu yaptık bu sefer sürekli reset atmaya başladı. En son benim işlemciyi hazır çalışan bir sisteme taktık gördük ki sorun işlemcideymiş. Ana kartın iade sürecini başlattım yeni bir işlemci aldım. Şu an sistem sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
Yeni üyler mavi ekranda en iyisi olduğumu nasıl öğreniyorlar merak ettim açıkcası. Siz gibi yeni çok üye mavi ekran hatası için gelir gelmez etiket atıyorlar. Üye olmadan'da sanırm tanınıyor muyum merak ettim açıkcası :D

BIOS'ta XMP kapat ve RAM değerini 3200 MHZ yap. Sonra memtest86 ile bellek testi yap.
Ekran kartını DDU ile sil ve sonra güncel sürücüyü yükle. Ryzen master sil. CPU ayarlarıyla oynadıysan defaults hale çek.

Öncelikle bana vakit ayırdığım için teşekkür ederim. Bu problem başıma geldikten sonra araştırmalarıma başladım. Nerede benzer bir dert görsem altında dermanı sen vermişsin üstad 😀

XMP kapattım DRAM DDR4 3200 e aldım. Memtest86 yapmıştım bellekte problem görmedi. Ekran kartını sildim tekrar yükledim. Ryzen master bende yüklü değil gibi gözüküyor. Biosta CPU fan ayarlarıyla falan oynamıştım Default all yaptım hepsini. Amd software yüklü oradan bakıyorum ekran kartım ısınmasına rağmen fanlar tamamen duruyor.

1702939156750.png

Burada sağ tarafta manuel ayarlama kısmından Sıfır RPM Etkin diye bir seçenek var onu kaldırınca fanlar durmuyor. Bu şekilde yapsam sıkıntı olur mu? Bu şekilde ekran kartı sıcaklığı 50 ' li dereceleri geçebiliyor boşta çalışırken. Fanlar çalışırken 35-37 arasında kalıyor.

Mavi ekranı 2 günde 1 kez gibi veriyordu ortalama şimdi söylediklerini denedikten sonra beklemeye geçiyorum o zaman tekrarlarsa yine yazacağım.

Dosya Ekleri

• 1702939126815.png
    1702939126815.png
    282,3 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı