Çözüldü R5 3600 sistemde mavi ekran hatası almak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Furkan CELİLLER

Femtopat
Daha fazla  
RAM
2x8 RıpJaws
SSD veya HDD modeli
kıngston m2 500 gb ssd
Ekran kartı
Asus Rog Strix RX570 8 GB OC EDITION
Anakart
MSI B450 M A PRO MAX
İşlemci
AMD RYZEN 5 3600 6 CORE
Merhaba,

Çoğunlukla 2 günde 1 kez mavi ekran hatası alıyorum. Mavi Ekran.rar minidump dosyalarım bunlar. Destek olursanız çok sevinirim.

Yardımcı olur musunuz? Bilgisayarımdan soğudum. Boşta dururken bile mavi ekran hatası verebiliyor.

@claus destek olur musunuz ?

Son düzenleme:
Çözüm
Öneri basitte şimdilik önermiyorum, çünkü net sorunu tespit etmemiz gerek. Bazen testlerde sorun görülmesede sorun olabiliyor x donanımda vs.
Tamamdır üstad ben bir araştırmasına giriyorum. Bilgisayarcı bulup test yaptırcam. Sonuçları paylaşırım yine buradan

@claus Hocam ben geldim uzun bir süreç oldu. Bilgisayarcıya bıraktım kasayı tek tek denemeye başladı parçaları, ekran kartı üzerinde durduk ama sorunsuz çalıştığını başka kasaya takarak test ettik. Ana karta başka bir işlemci taktık (R5 3600 sistemdekinin aynısı) çalıştırmadı. Ana karttan diye yeni bir ana kart satın aldım. Kurulumunu yaptık bu sefer sürekli reset atmaya başladı. En son benim işlemciyi hazır çalışan bir sisteme taktık gördük ki sorun işlemcideymiş. Ana kartın iade sürecini başlattım yeni bir işlemci aldım. Şu an sistem sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
Hayır. Buradak şekilde temiz kurulum yapacaksınız.
Sürücüleri'de vereyim. Format sonrası bunları yükleyin.
Buradan Win 11 için olanı indir yükle.
Bunları'da yükle.

Sonra Windows update ile güncellemeleri kontrol et ve yükle. Son olarak sistemi test edip gelişmeleri bildir. Başka bir şey yükleme.
Windows 11 yükledim senin gönderdiğin sürücüleri de yükledim update ettim. Hemen akabinde 2 kez mavi ekran hatası verdi . mavi ekran.rar

Windows 11 yükledim senin gönderdiğin sürücüleri de yükledim update ettim. Hemen akabinde 2 kez mavi ekran hatası verdi . mavi ekran.rar
3 oldu mavi ekran. :( mavi ekran.rar

Son düzenleme:
Ekran kartını yapmamışsın.DDU ile sil ve güncel sürücüyü yükle.
BIOS'a gir ve svm mode disable yapıp dene.
SVM mode disable yaptım. Ekran kartını DDU ile sildim. Senin göndermiş olduğun sürücüyü indirdim whql-amd-software-adrenalin edition indi. Kurdum güncelsiniz diyor. Bunları yaparken bir mavi ekran hatası daha aldım. nton-skrnl :(

1703274930211.png

SVM mode disable yaptım. Ekran kartını DDU ile sildim. Senin göndermiş olduğun sürücüyü indirdim whql-amd-software-adrenalin edition indi. Kurdum güncelsiniz diyor. Bunları yaparken bir mavi ekran hatası daha aldım. nton-skrnl :(

1703274930211.png
senin yazmanı beklerken bir kez daha mavi ekran yedi sistem. mavi ekran.rar @claus

bu yazdıklarımdan sonra 2 dk arayla 2 kez daha yedi mavi ekran. mavi ekran.rar

Sabaha kadar bıraktım boşta mavi ekran hatası yemedi sonra chrome açtım mavi ekran yedi. Chrome hay aksi deyip çöküyor sık olarak bunla alakası var mı acaba ? mavi ekran.rar @claus

En son hali bu hocam gündüz boştaykende yemiş mavi ekran. mavi ekran.rar @claus

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı