R5 3600 sistemde performans sorunu

EnesKaraca

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce Vatan Bilgisayar'dan hazır sistem aldım ama aldım alalı bir türlü akıcı bir şekilde oyun oynayamadım FPS düşmesi, takılma, donma, görüntüde bozulma gibi birçok sorunla karşılaşıyorum. Servise götürdüm sorun yok dediler geri gönderdiler sıcaklık değerlerimde pek normal değil voltaj düşürdüm 1.15V veriyorum 10dk Prime95 testi yaptım işlemciye ilk 100 dereceyi gördü ikinci testte 95 derece gördü voltaj düşürdüğüm halde. Masaüstünde işlemci 50 derece, ekran kartı 48-52 derece arasında oluyor.
SSD'ye sağlık testi yaptım %100 sağlık, bad sector yok, hızlar normal.

Sistem.
-R5 3600.
-ASUS Dual RTX 2060 Evo.
-Crucial 16 GB (1x16) Ballistix DDR4.
3000MGHZ.
-ASUS Prime B450M-K.
-Xigmatek cyclops kasa.
-X-Power 650W 80Plus PSU.
-Kingston 500GB A2000 M.2 SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hatta bir yazıda"R5 3600'e stock soğutucu yeterli gelmiyor. BIOS'dan Core performance Boost'u kapatırsanız ek soğutucuya gerek duymadan kullanabilirsiniz. Ben tam performansta kullanmak istiyorum derseniz alttaki ürünü öneririm." Arctic frezer önermiş.

İşlemcinizi direkt stock Mod'da kullanarak dener misiniz? Ben de 3600 kullanıcısıyım stock Mod'da 52 dereceyi geçmedi.4.2GHz'de 78 dereceyi geçmedi stock fan ile, sizin kasanızda ya da kasanızın bulunduğu ortamda hava akışı olmama ihtimalini de göz önünde bulundurun.

Hatta bir yazıda"R5 3600'e stock soğutucu yeterli gelmiyor. BIOS'dan Core performance Boost'u kapatırsanız ek soğutucuya gerek duymadan kullanabilirsiniz. Ben tam performansta kullanmak istiyorum derseniz alttaki ürünü öneririm." Arctic frezer önermiş.

Bana da ya CPB kapat ya da voltaj düşür dediler voltaj düşürdüm 5 derece falan soğuttu anca.

Bende de aynı işlemci var CBP açık kullanıyorsan normal o sıcaklıklar. Ben kule tipi soğutucu alana kadar o ayar kapalı kullandım ve 60 dereceyi hiç geçmedi. Şu an kule tipi soğutucu var CBP açık 60 dereceyi geçmiyor.

İşlemcinizi direkt stock mod'da kullanarak dener misiniz? Ben de 3600 kullanıcısıyım stock mod'da 52 dereceyi geçmedi.
Hocam voltaj düşürmeden önce bios da işlemci 60 dereceydi voltaj düşürünce 55 oldu ve bu takılmalar voltaj düşürmeden öncede vardı
Bende de aynı işlemci var CBP açık kullanıyorsan normal o sıcaklıklar. Ben kule tipi soğutucu alana kadar o ayar kapalı kullandım ve 60 dereceyi hiç geçmedi. Şu an kule tipi soğutucu var CBP açık 60 dereceyi geçmiyor.

CBP açık 4GHz sabit 1.15V verdim.
Peki hocam performans sorunu yüksek ihtimal işlemciden kaynaklı mı başka bir parçada sorun olabilir mi mesela ekran kartım masaüstünde 48-53 derece arası bu normal mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı