Çözüldü R5 3600 sistemde ReSize BAR açınca launch CSM kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Overhead61

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. BIOS'tan launch CSM kapatmadıkça ReSize BAR'ı açmama rağmen açık olarak göremiyorum NVIDIA denetim masasında. CSM kapatılması bir performans düşüşü yaratır mı?

• ASUS TUF taming 3060.
  • Ryzen 5 3.600
  • TUF Gaming b 450M-Plus II.

Çözüm
Sistemi CSM acik iken kurduysan UEFI kurulmamistir, once UEFI kurdugunu dogrula. Sistem acilirken Windows 10 mavi logosu mu geliyor yoksa anakart logosu mu?

"To use the Re-Size BAR function, you will need a compatible BIOS, driver and hardware. To use the Re-Size BAR feature, you need to disable the CSM (Compatibility Support Module). When CSM is disabled, devices that do not support UEFI cannot be used."

Gordugun uzere Re-Size BAR icin CSM disable edilmeli.
Sistemi CSM acik iken kurduysan UEFI kurulmamistir, once UEFI kurdugunu dogrula. Sistem acilirken Windows 10 mavi logosu mu geliyor yoksa anakart logosu mu?

"To use the Re-Size BAR function, you will need a compatible BIOS, driver and hardware. To use the Re-Size BAR feature, you need to disable the CSM (Compatibility Support Module). When CSM is disabled, devices that do not support UEFI cannot be used."

Gordugun uzere Re-Size BAR icin CSM disable edilmeli.

Çözüm
@Linuxginar Linuxginar Csm disable ettim ve resizable barı açtım. nvdia denetim masasında da açık olarak görmekteyim. Fakat ben herhangi bir güncelleme yapmadan bunu biosdan açabildim. Nvdia resizable bar güncellemesini indirdiğimde not supported olarak çıkıyordu. Orda açık olarak gördüğüme göre %100 olarak açıktır değil mi ? Not supported sanırım yüklü olduğundan çıktı. İsterseniz resimlerle daha açık bir şekilde anlatabilirim.

Sistem Bilgisi -> BIOS Modu kisminda ne yaziyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…