R5 3600 sistemde sürücü güncelleme

thesunset

Hectopat
Yer
unknown
Regedit'teki gereksiz atıkları silmek için bir program yükledim, peşine 'Auslogics Driver Updater' diye de bir program yüklenmiş, bu programların çok güvenilir olmadığını biliyorum birkaç tanesini tek tek yaptım, sorun çıkmadı en son "genel PHP monitörü güncelledim bir sıkıntı olmadı, ta ki bilgisayar sabah açılana kadar, baktım ki ekran acılmıyor. Güncelleme öncesi yedek almıştım hemen geri döndüm yedeğe. Şimdi bazı driverlar için Microsoft'a ait olan driverı LG'e ait olanı buluyor ondan dolayı da şüphe ediyorum. Bu işi hakkıyla yapan bir program var mıdır, yapmak gerekli midir? Bazı driverlar 2006 yılında kalmış, hiç mi güncellenmez?

Ekran görüntüsü 2022-10-20 233830.png Ekran görüntüsü 2022-10-20 233851.png

Hocam bu uygulamalar eksik, eski tarih vs. sürümleri kuruyor sitesine girip kurmak varken niye bu tür uygulamaları kullanıyorsunuz ki? Windows yeni kurduysanız direk yeniden formatlayın derim. Bulamadığınız driver var ise burada konu açarsanız arkadaşlar size en güncel sürümü paylaşırlar.

Düzgünce sistemini bir flashdisk ile Windows 10/11 güncel sürümleriyle tekrar formatla. Daha sonra Windows Update çalıştırarak gelen tüm güncellemeleri yap. Daha sonrasında AMD sistemin olduğu için bu linkten chipset sürücünü indir ve kur. Sonra da ekran kartı sürücünü kurarsın, biliyorsundur onu zaten.

Bazı driverlar 2006 yılında kalmış, hiç mi güncellenmez?
2006 olarak gözüken tarihler sembolik tarihlerdir. Sürücü sürümüne bakacak olursan 10.0.22000.653 yazıyor. 22000 yapı numarası bu sürücünün Windows 11 21H2 sistemi için olduğu anlamına gelir. Eski değil yani. Zaten monitörün aşırı eski değilse de monitör için ek bir sürücü kurmana gerek yok. Windows'un kendi sürücüleri gayet de iyi çalışır.

Bu işi hakkıyla yapan bir program var mıdır, yapmak gerekli midir?
Program falan gerekli değildir. Kaç kere de bu forumda söyledik kullanmayın, kullandırmayın diye. İşletim sisteminin yine bozulmasını istiyorsan kullanabilirsin.

Regedit'teki gereksiz atıkları silmek için bir program yükledim
Ne güzel güncel bir sistemin varken neden bu tür gereksiz şeyler yüklediğine anlam veremiyorum.

Hocam bu uygulamalar eksik, eski tarih vs. sürümleri kuruyor sitesine girip kurmak varken niye bu tür uygulamaları kullanıyorsunuz ki? Windows yeni kurduysanız direk yeniden formatlayın derim. Bulamadığınız driver var ise burada konu açarsanız arkadaşlar size en güncel sürümü paylaşırlar.
Bu driver güncelleme mevzusu eşantiyon çıktı yani şart değil, sistem güncel zaten formata gerek yok. Teşekkürler.

Düzgünce sistemini bir flashdisk ile Windows 10/11 güncel sürümleriyle tekrar formatla. Daha sonra Windows Update çalıştırarak gelen tüm güncellemeleri yap. Daha sonrasında AMD sistemin olduğu için bu linkten chipset sürücünü indir ve kur. Sonra da ekran kartı sürücünü kurarsın, biliyorsundur onu zaten.
Bütün driverlar güncel. Son çıkanlar hariç yakın zamanda çıktı ise eğer, kontrol etmedim.

Ne güzel güncel bir sistemin varken neden bu tür gereksiz şeyler yüklediğine anlam veremiyorum.
Bazı programları kaldırdığında, regedit'de bazı kalıntıları kalıyor, onları temizleme maksatlı yükledim. Kaldı ki bunu da geçenlerde tecnopat'ın yayınladığı bir makalede gördüm. Lazımdı yükledim, tek tuş ile kaldırırz. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı