R5 3600 sisteme anakart önerisi

Katılım
8 Ağustos 2020
Mesajlar
162
Merhabalar. Bilgisayarın parçalarını yavaş yavaş alıyorum. Çalışıp 150-200 TL daha bütçe arttırdım. Anakartın bir üstü modelinin daha iyi olacağını düşünüyorum. Daha önce B450M S2H alacaktım. Bütçe 700TL oldu. Sizce değiştirmeye değer mi yoksa anakart böyle kalsa da olur mu? Ekran kartı anakart işlemci ve işlemci soğutucu kaldı alınacak. Teşekkürler. İyi forumlar.
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: RX 5600XT.
Kasa: MSI Mag Forge 100M.
PSU: Cooler Master MWE +80 550W.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
B450M S2H yeterlidir. SSD de ekledin mi sisteme tamamdır.
soğutucuyu en sona bırak. Ben şu an aynı işlemciyi stok soğutucu ile kullanıyorum. Kasa içi havalandırma güzel olduğundan şu an oynadığım oyunlarda bir sıkıntı yaşatmadı işlemci.
 
Gigabyte B450M S2H gayet yeterli ve makul bir fiyata. Ama benim tavsiyem bütçe varsa biraz daha yüksek modellere bakın NVMe SSD girişine sahip anakartlara yönelin derim.
 
b450 soketli bir anakart işinizi görecektir fakat işlemciyi çalıştırabilmeniz için bios update yapmanız gerektiğini unutmayın. B450 anakartlar fabrika çıkışlı ryzen 2000 serisini destekler.
 
B450M S2H yeterlidir. SSD'de ekledin mi sisteme tamamdır.
Soğutucuyu en sona bırak. Ben şu an aynı işlemciyi stok soğutucu ile kullanıyorum. Kasa içi havalandırma güzel olduğundan şu an oynadığım oyunlarda bir sıkıntı yaşatmadı işlemci.

Aldım. Samsung Evo 860 SSD aldım. Kasanın modelini yazar mısınız? Teşekkürler.

B450 soketli bir anakart işinizi görecektir fakat işlemciyi çalıştırabilmeniz için BIOS Update yapmanız gerektiğini unutmayın. B450 anakartlar fabrika çıkışlı Ryzen 2000 serisini destekler.

Biliyorum. Yeni çıkışlı olanlar destekliyor dediler. Olmadı ben kendim de upgrade ederim sorun olmaz. Teşekkürler.

Gigabyte B450M S2H gayet yeterli ve makul bir fiyata. Ama benim tavsiyem bütçe varsa biraz daha yüksek modellere bakın NVMe SSD girişine sahip anakartlara yönelin derim.

Öneriniz var mıdır? 700-800 arası. Teşekkürler.
 
XIGMATEK BEAST 4 x RGB FANLI X-POWER 650W 80PLUS

Aldığım kasa bu. Elimde güç kaynağı olmasına rağmen bu kasa üstünde ki güç kaynağının kablo çıkışlarına baktım. Sayı ve çeşit çok fazla. Hem de yeni nesil cihazlara uygun. Örneğin bazı güç kaynaklarında 8 pinli ekran kartları için çıkış yok. Kasa ön kısmı mesh denen şekilde delikli. Fanlar çok sessiz. Ledler için kasa üstünde kontrolcü var. Kablolar harika gizleniyor. Yanlarda ki metal kapak ve cam kapak çok rahat takıp çıkıyor. Kasa çok iyi çok.
 
Xigmatek Beast 4 X RGB FANLI X-Power 650W 80Plus

Aldığım kasa bu. Elimde güç kaynağı olmasına rağmen bu kasa üstünde ki güç kaynağının kablo çıkışlarına baktım. Sayı ve çeşit çok fazla. Hem de yeni nesil cihazlara uygun. Örneğin bazı güç kaynaklarında 8 pinli ekran kartları için çıkış yok. Kasa ön kısmı mesh denen şekilde delikli. Fanlar çok sessiz. LED'ler için kasa üstünde kontrolcü var. Kablolar harika gizleniyor. Yanlarda ki metal kapak ve cam kapak çok rahat takıp çıkıyor. Kasa çok iyi çok.

Teşekkürler. Bilgi için.
 
Rica ederim. Kendi adıma düşündüğüm şey bu kasa varken asla işlemciye özel soğutucu alınmasına gerek olmayacağı şeklindedir. O nedenle soğutucu masrafını başka şeylere harcayabilirsin.
 
Rica ederim. Kendi adıma düşündüğüm şey bu kasa varken asla işlemciye özel soğutucu alınmasına gerek olmayacağı şeklindedir. O nedenle soğutucu masrafını başka şeylere harcayabilirsin.

Aldığım kasa MSI Mag Forge 100M modeli. Hava sirkülasyonu iyi sanırım. İşlemci soğutucu anakartı takmadan monte etmek daha kolay olur diye düşünüyorum. Bir de almışken en iyi şekilde yapalım. Soğutucu da olsun. :D teşekkürler.
 

Geri
Yukarı