R5 3600 sisteme yükseltme yapmak mantıklı mı?

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Selam arkadaşlar, şu anki sistemim;
  • Ryzen 5 3600.
  • MSI Mortar Max B450.
  • 16 GB 2*8 Corsair 3600 MHz.
  • 350W Everest güç kaynağı.
  • MSI GTX 1050 2 GB.
  • Kingston NV2 500 GB NVMe SSD.
  • Rampage 79 kasa biraz eski model pencereli fakat küçük.
Arkadaşlar sistemim bu şekilde geçrn sene anakart ve RAM'larimi sıfır alıp işlemcimi 1 haftalık topladım. Ekran kartım 2. el bandrollü tertemiz. Fakat param yetmediği için dengesiz oldu. Şimdi çalışıyorum bir miktar ayırabilirim fakat yükseltmek üst seviye denilebilecek seviyede yapılabilir mi? Tabanda Mortar Max iş görür mü bilmiyorum. Şu anki düşüncem ya idarelik sıfır RTX 2060 almak ya da diyorum ki 3060 veya 3070 alayım. Mayıs'tan sonra tekrar yayın yapmaya da başlayacağım arkadaşlar. Öncesinde yaptığım için ara verdim askerlik üniversite vs staj derken. Monitörüm de Acer 1 ms 75 Hz 24 inc. Fakat 2 adette 19 inc kullanıyorum. Şu an idarelik kart mı alayım sıfır sistem mi çekeyim bilmiyorum. Sıfır sistemlerde anakartlar başlangıç ve RAM'ler uyduruk oluyor. Ekran kartları bilinmeyen marka vs. tavsiyeleriniz nelerdir? Teşekkür ederim.

Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar, şu anki sistemim;
  • Ryzen 5 3600.
  • MSI Mortar Max B450.
  • 16 GB 2*8 Corsair 3600 MHz.
  • 350W Everest güç kaynağı.
  • MSI GTX 1050 2 GB.
  • Kingston NV2 500 GB NVMe SSD.
  • Rampage 79 kasa biraz eski model pencereli fakat küçük.
Arkadaşlar sistemim bu şekilde geçrn sene anakart ve RAM'larimi sıfır alıp işlemcimi 1 haftalık topladım. Ekran kartım 2. el bandrollü tertemiz. Fakat param yetmediği için dengesiz oldu. Şimdi çalışıyorum bir miktar ayırabilirim fakat yükseltmek üst seviye denilebilecek seviyede yapılabilir mi? Tabanda Mortar Max iş görür mü bilmiyorum. Şu anki düşüncem ya idarelik sıfır RTX 2060 almak ya da diyorum ki 3060 veya 3070 alayım. Mayıs'tan sonra tekrar yayın yapmaya da başlayacağım arkadaşlar. Öncesinde yaptığım için ara verdim askerlik üniversite vs staj derken. Monitörüm de Acer 1 ms 75 Hz 24 inc. Fakat 2 adette 19 inc kullanıyorum. Şu an idarelik kart mı alayım sıfır sistem mi çekeyim bilmiyorum. Sıfır sistemlerde anakartlar başlangıç ve RAM'ler uyduruk oluyor. Ekran kartları bilinmeyen marka vs. tavsiyeleriniz nelerdir? Teşekkür ederim.

Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
Hocam bütçeniz nedir?

Hocam bütçeniz nedir?
Hocam bütçe olarak düşünmedim. Çünkü hepsini bir almak istemiyorum. İlk önce ekran kartı sonra işlemci değiştireyim diyorum. Fakat AMD tabanlı devam etmeye de tam karar veremedim. Ryzen 7 veya 9 5. Nesil kullanmak istiyorum. Onun haricinde en az Rtx 3060 düşüncem var. Fakat zaten bu parçalar 15000 i geçiyor sanırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı