Gaming Gen TR sıfır verilen sipariş 2. el kullanılmış olarak gönderiliyor

heavemercy

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller arkadaşlar günaydınlar ve hayırlı cumalar,
29 Ekim'de Hepsiburada'dan 8.600₺'ye sıfır sıvı soğutma aldım, sonrasında Gaming gen üzerinde aldığım ürünün daha güncel halini görünce, aradaki 3.900₺ fiyat farkı da gözüme çok gelmeyince bu siparişi hiç kutusunu bile açmadan elimde tutuyordum, Gaming Gen üzerinde satılan ürüne yöneldim.
4 Kasım 2025 tarihinde Gaming gen üzerinden, sıfır olarak düşündüğüm Corsair Titan 360'ı sipariş ettim,
1 gün sonra arandım ve sipariş ettiğim ürünün başka bir müşteri tarafından iade ürün olduğunu, fakat hiç kullanılmadığı söylendi, özellikle sordum;
Hiç termal macunu kullanıldı mı? Veya hiç bu ürün kullanıldı mı dedim,
Cevap hayır dendi, böyle dendiği için.
Hepsiburada'dan aldığım ürünü hiç kutusunu bile açmadan iade ettim.
Çünkü Gaming gen bana ürün sadece kutusu açıldı ve iade ürün dendi.
Tamam öyleyse kargolayın dedim,
Fakat bana gelen ürün söylenenden bağımsız, 2. el ve tamamen kullanılmıştı.
Ekteki görsellerde göreceksiniz, radyatörde vs bile delinme ve bozulmalar mevcut, ürün 2. el yani.
(Kutu açılım videosu mevcuttur.)
Termal macunu vs de kullanılmış.
Gaming Gen'e ulaştım ve bana en azından kısmı iade veya yardımcı olmaları gerektiğini söyledim.
Termal macun MX4 alsam şu anda 300₺, neden ekstra ürünün orijinalinde olan ürüne macun parası ödeyeyim ki?

Şu anda Hepsiburada'dan aldığım ürünün stoğu yok, ve başka yerlerde de ürüne de zam gelmiş. Yani bu ürünü iade edersem bu üründen daha kötüsünü daha pahalıya alacağım.

Ne yapmamı önerirsiniz?

Yazmayı unutmuşum, Titan 360'ı 12.500₺'ye aldım.
Yani hem 3900₺ fark ödedim, hem 500₺ termal macun ödeyeceğim, hem de ürünü iade edersem alacağım ürün stokta yok ve daha pahalı.
Gaming gen ise bana ne kısmı iade sunuyor, ne de termal macun vs konusunda yardımcı oluyor.
Tek yapabilecekleri şeyin iade olduğunu belirttiler.
Kaldı ki ben mağdurum.

Dosya Ekleri

• 015BF64C-1DC8-403C-AB78-A2BAA39F8499.jpeg
    015BF64C-1DC8-403C-AB78-A2BAA39F8499.jpeg
    189,7 KB · Görüntüleme: 36
  • 2BFDE955-C5A3-4957-9FA9-9246BCEE8975.jpeg
    2BFDE955-C5A3-4957-9FA9-9246BCEE8975.jpeg
    189 KB · Görüntüleme: 39
  • ba463979-dd64-42bf-9de8-ceb25f769a83.jpeg
    ba463979-dd64-42bf-9de8-ceb25f769a83.jpeg
    99,7 KB · Görüntüleme: 38
  • 7B5561EE-8849-4A29-9C91-7DB7CF05C464.jpeg
    7B5561EE-8849-4A29-9C91-7DB7CF05C464.jpeg
    203,8 KB · Görüntüleme: 38
  • d0ebc304-427e-4cd4-8428-2f8d44ec99b6.jpeg
    d0ebc304-427e-4cd4-8428-2f8d44ec99b6.jpeg
    113,1 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ürünü iade etmişlerse en fazla 30 gün kullanmış olmaları gerek ama bu ürün sanki yenisi içinden alınıp kullanılmış daha eskisi yerine koyulmuş gibi. BU kadar çizik olması için bulaşık teliyle falan temizlemek gerek. Soğutma yüzeyinde çizik demek soğutma performansını düşüren bir sebeptir. Bence direkt iadesini yapın çünkü kaç ay sonra elinizde patlayacağı da belli değil. İkinci el bile alacak olsam bu kadar hasar görmüş ve hor kullanılmış bir ürünü bedavaya bile almazdım eğer sistemime değer veriyorsam. İade edin gitsin hocam. Ucuz etin yahnisi misali olmuş sizinki.

Herkese iyi Sosyaller arkadaşlar günaydınlar ve hayırlı cumalar,
29 Ekim'de Hepsiburada'dan 8.600₺'ye sıfır sıvı soğutma aldım, sonrasında Gaming gen üzerinde aldığım ürünün daha güncel halini görünce, aradaki 3.900₺ fiyat farkı da gözüme çok gelmeyince bu siparişi hiç kutusunu bile açmadan elimde tutuyordum, Gaming Gen üzerinde satılan ürüne yöneldim.
4 Kasım 2025 tarihinde Gaming gen üzerinden, sıfır olarak düşündüğüm Corsair Titan 360'ı sipariş ettim,
1 gün sonra arandım ve sipariş ettiğim ürünün başka bir müşteri tarafından iade ürün olduğunu, fakat hiç kullanılmadığı söylendi, özellikle sordum;
Hiç termal macunu kullanıldı mı? Veya hiç bu ürün kullanıldı mı dedim,
Cevap hayır dendi, böyle dendiği için.
Hepsiburada'dan aldığım ürünü hiç kutusunu bile açmadan iade ettim.
Çünkü Gaming gen bana ürün sadece kutusu açıldı ve iade ürün dendi.
Tamam öyleyse kargolayın dedim,
Fakat bana gelen ürün söylenenden bağımsız, 2. el ve tamamen kullanılmıştı.
Ekteki görsellerde göreceksiniz, radyatörde vs bile delinme ve bozulmalar mevcut, ürün 2. el yani.
(Kutu açılım videosu mevcuttur.)
Termal macunu vs de kullanılmış.
Gaming Gen'e ulaştım ve bana en azından kısmı iade veya yardımcı olmaları gerektiğini söyledim.
Termal macun MX4 alsam şu anda 300₺, neden ekstra ürünün orijinalinde olan ürüne macun parası ödeyeyim ki?

Şu anda Hepsiburada'dan aldığım ürünün stoğu yok, ve başka yerlerde de ürüne de zam gelmiş. Yani bu ürünü iade edersem bu üründen daha kötüsünü daha pahalıya alacağım.

Ne yapmamı önerirsiniz?

Yazmayı unutmuşum, Titan 360'ı 12.500₺'ye aldım.
Yani hem 3900₺ fark ödedim, hem 500₺ termal macun ödeyeceğim, hem de ürünü iade edersem alacağım ürün stokta yok ve daha pahalı.
Gaming gen ise bana ne kısmı iade sunuyor, ne de termal macun vs konusunda yardımcı oluyor.
Tek yapabilecekleri şeyin iade olduğunu belirttiler.
Kaldı ki ben mağdurum.

Kardeşim selam öncelikle geçmiş olsun benzeri bir konu için tüketici hakem heyetine gittim bir sonuç alamadım eğer iade hakkın varsa etmeni bütçene uygun bir (sıfır) ürün almanı öneririm.

Hocam ürünü iade etmişlerse en fazla 30 gün kullanmış olmaları gerek ama bu ürün sanki yenisi içinden alınıp kullanılmış daha eskisi yerine koyulmuş gibi. BU kadar çizik olması için bulaşık teliyle falan temizlemek gerek. Soğutma yüzeyinde çizik demek soğutma performansını düşüren bir sebeptir. Bence direkt iadesini yapın çünkü kaç ay sonra elinizde patlayacağı da belli değil. İkinci el bile alacak olsam bu kadar hasar görmüş ve hor kullanılmış bir ürünü bedavaya bile almazdım eğer sistemime değer veriyorsam. İade edin gitsin hocam. Ucuz etin yahnisi misali olmuş sizinki.
işin tuhaf yanı ürünün kutusu bile paramparça, içeriğindeki ürünler poşetler bile yırtılarak açılmış.
Ve kısmi ücret iadesine bile okey biriyim sadece iade edin diyorlar.
Ben şimdi bu ürünü iade etsem gidip eskisini daha pahalıya alacağım

Dosya Ekleri

• 346E4F08-C59B-479B-A6B8-10F6B5E304E4.jpeg
    346E4F08-C59B-479B-A6B8-10F6B5E304E4.jpeg
    97,5 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_1869.png
    IMG_1869.png
    382,1 KB · Görüntüleme: 26
İşin tuhaf yanı ürünün kutusu bile paramparça, içeriğindeki ürünler poşetler bile yırtılarak açılmış.
Ve kısmı ücret iadesine bile okey biriyim sadece iade edin diyorlar.
Ben şimdi bu ürünü iade etsem gidip eskisini daha pahalıya alacağım

Haklı olduğuna şüphe yok ancak ne kadar sabrın ve vaktin var önemli olan bu bence çünkü ürünü sıfır diye satıyorlar ve kullanılmış çıkıyor öyleyse uğraşıp değişim talep edebilirsin ama tüketici hakları ile tabii ki bu süreçte epey uzun sürüyor

Yani gerçekten çok canım sıkıldı. Kasa topluyorum her şeyi sıfır alacağım diye kendime söz vermiştim, gerçekten de iade, yenisini sipariş etmek için paranın geri hesabıma yatmasını bekleme süresi,
Ve alacağım ürünün hem bundan kötü, hem daha pahalı oluşu vs canımı sıktı

Hocam aciliyetiniz yoksa hemen almayın, ama bütçeniz dahilinde de yani 13 15 bin tl bandında yine güzel modeller var. Ama ben bu ürünü asla kullanmazdım. Çok büyük ayıp ve terbiyesizli bence müşteriye karşı. Parama geçer sözüm derim 13K'ya böyle bir ürün kullanacağıma hiç kullanmam daha iyi. Kısmen iade bile alsanız 5 ay sonra tırtlasa garantiye gönderme hakkınız var mı? Eğer öyle bir şey varsa biliyorsunuz genelde tamir değil değişim yapıyorlar.

Yani gerçekten çok canım sıkıldı. Kasa topluyorum her şeyi sıfır alacağım diye kendime söz vermiştim, gerçekten de iade, yenisini sipariş etmek için paranın geri hesabıma yatmasını bekleme süresi,
Ve alacağım ürünün hem bundan kötü, hem daha pahalı oluşu vs canımı sıktı
Hocam kötüden kastınız görsellik olarak mı? Yani bu bütçede rahatlıkla bir yeni model Arctic 420mm bile alabilirsiniz. Bir de fırsatın nereden çıkacağı belli olmaz. Biraz oluruna bırakın derim süreci. Sıkmayın yani canınızı. Bundan çıkmasa başka bir şeyden de çıkabilirdi sorun.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı