Çözüldü R5 3600 - Sıvı/Kule tipi soğutma gerekli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

klbroglu

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
Tatil sonrası PC alacaktım. Almışken biraz bütçeyi geçelim; RX 5600 XT mi RTX 2060 Super mi diye gidip gelirken artan dolar kuru sebebiyle ikisini de alamayacak duruma geldim. Zaten bütçeyi aşarak alana kadar bütçeyi de aşmayalım deyip 1660 Super'li sistem siparişi verdim. Hem iş hem de yüksek lisans derken hikayeli oyunlara aman aman zaman ayıramıyorum. Arkadaşlar çağırdıkça CS:GO, ETS 2 Online, PUBG Mobile ve nadiren PUBG oynarım.

R5 3600 hepimizin malumu ısınan bir işlemci. İkinci el sitelerinde kullanılmamış Wraith Prism'ler (termal macunu üzerinde) 250-300 civarına var. Wraith Prism'in de soğutması ne kadar başarılı bilemiyorum. Bütçeyi zorlamayacak, F/P ürünü soğutma önerisi olan var mı? Tavsiyeleriniz nelerdir? OC vs. olmayacağı için stok fan yeterli olur mu?

İşlemci, anakart ve ve kasam şu şekilde:
AMD Ryzen 5 3600.
Gigabyte B450M S2H.
Corsair Carbide serisi Spec-Delta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tatil sonrası PC alacaktım. Almışken biraz bütçeyi geçelim; RX 5600 XT mi RTX 2060 Super mi diye gidip gelirken artan dolar kuru sebebiyle ikisini de alamayacak duruma geldim. Zaten bütçeyi aşarak alana kadar bütçeyi de aşmayalım deyip 1660 Super'li sistem siparişi verdim. Hem iş hem de yüksek lisans derken hikayeli oyunlara aman aman zaman ayıramıyorum. Arkadaşlar çağırdıkça CS:GO, ETS 2 Online, PUBG Mobile ve nadiren PUBG oynarım.

R5 3600 hepimizin malumu ısınan bir işlemci. İkinci el sitelerinde kullanılmamış Wraith Prism'ler (termal macunu üzerinde) 250-300 civarına var. Wraith Prism'in de soğutması ne kadar başarılı bilemiyorum. Bütçeyi zorlamayacak, F/P ürünü soğutma önerisi olan var mı? Tavsiyeleriniz nelerdir? OC vs. olmayacağı için stok fan yeterli olur mu?

AMD Ryzen 5 3600.
Gigabyte B450M S2H.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AMD Ryzen 5 3600.
Gigabyte B450M S2H.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çözüm
Snowman T6 Ultra öneren çok olacaktır, o ürüne bakabilirsiniz isterseniz. Ama ben şahsen önermiyorum. Gerek markanın bilinmemesi olsun gerekse malzeme kalitesine pek güvenmemem olsun ben o ürünü almazdım. Almayacığım ürünü de önermem. Benim önerim reeven hans. Fiyatına göre çok iyi bir üründür ve tavsiye ederim almanızı. Ama bence önce bir sıcaklık sonuçlarına bakın ısınmıyorsa hiç masrafa girmeye gerek yok.

AMD Ryzen 5 3600.
Gigabyte B450M S2H.
T6 kullanmış biri olarak söylüyorum,soğutucu cidden iyi.Tavsiye ediyorum.O bütçe için en iyi seçnek. 4.3Ghz 1.3V ile sorunsuz kullandım.

Video için teşekkürler. Forumda açtığım konulara benzer konuları gezerken de gözümden kaçmış. Olası ısınma durumunda ilk önceliğim olacak gibi duruyor. Beklenen verimi alamazsam alternatiflere yönelirim artık.

Arkadaşın attığı videoyu izleyin. Kasa hava akışında sıkıntı yoksa ve render işlerine girilmeyecekse masraf yapmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Acele etmeyin, ürün gelsin sıcaklık değerlerini beğenmezseniz o şekilde arayışa girin.

Snowman T6 Ultra öneren çok olacaktır, o ürüne bakabilirsiniz isterseniz. Ama ben şahsen önermiyorum. Gerek markanın bilinmemesi olsun gerekse malzeme kalitesine pek güvenmemem olsun ben o ürünü almazdım. Almayacığım ürünü de önermem. Benim önerim reeven hans. Fiyatına göre çok iyi bir üründür ve tavsiye ederim almanızı. Ama bence önce bir sıcaklık sonuçlarına bakın ısınmıyorsa hiç masrafa girmeye gerek yok.

Ürün gelmeden sipariş vermeyi düşünmüyorum, biraz tecrübe edenler varsa diye yazmıştım. OC ve Renderla işim zaten olmayacak. Video editler için Macbook kullanıyorum zaten :) Reeven Hans'a da bir göz atayım ;)

Snowman T6 Ultra'lar yağacak hissediyorum :D Ama şaka bi yana o bütçe için Snowman T6 olmayabilir.
Aynen öyle :)

T6 kullanmış biri olarak söylüyorum,soğutucu cidden iyi.Tavsiye ediyorum.O bütçe için en iyi seçnek. 4.3Ghz 1.3V ile sorunsuz kullandım.
T6 iyi olabilir, pek de bilgim yok o marka hakkında ama açıkçası biraz daha bilindik markalara yönelme taraftarıyım. Gerekirse biraz daha bekleyip kaliteli bir şey almak içimin rahat etmesi tarafından daha iyi olacak.
Bilindik marka derken de aslında olası sorunda muhatap bulmak istiyorum. Soğutucudan bağımsız olarak yurtdışında çok daha tercih edilen bazı bilgisayar bileşenlerini sırf ülkemizdeki tedarikçi firmalar yüzünden almıyorum.

Mesajlarınız için hepinize teşekkür ederim.

Sadece oyun oynayacaksan gerek yok ama oyunlar da 70 dereceleri görmek seni rahatsız eder diyorsan kule tipi yada 240mm bi sıvı sogutucu alablirsin sonradan . o kasanın hava akısına hiç güvenemiyorum bu arada haberin olsun ünündeki plastik yapıyı cıkarıp üc fanında verimli şekilde içeri hava üflemesini saglıyabilirsin ...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı