Çözüldü R5 3600 - Sıvı/Kule tipi soğutma gerekli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

klbroglu

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
Tatil sonrası PC alacaktım. Almışken biraz bütçeyi geçelim; RX 5600 XT mi RTX 2060 Super mi diye gidip gelirken artan dolar kuru sebebiyle ikisini de alamayacak duruma geldim. Zaten bütçeyi aşarak alana kadar bütçeyi de aşmayalım deyip 1660 Super'li sistem siparişi verdim. Hem iş hem de yüksek lisans derken hikayeli oyunlara aman aman zaman ayıramıyorum. Arkadaşlar çağırdıkça CS:GO, ETS 2 Online, PUBG Mobile ve nadiren PUBG oynarım.

R5 3600 hepimizin malumu ısınan bir işlemci. İkinci el sitelerinde kullanılmamış Wraith Prism'ler (termal macunu üzerinde) 250-300 civarına var. Wraith Prism'in de soğutması ne kadar başarılı bilemiyorum. Bütçeyi zorlamayacak, F/P ürünü soğutma önerisi olan var mı? Tavsiyeleriniz nelerdir? OC vs. olmayacağı için stok fan yeterli olur mu?

İşlemci, anakart ve ve kasam şu şekilde:
AMD Ryzen 5 3600.
Gigabyte B450M S2H.
Corsair Carbide serisi Spec-Delta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tatil sonrası PC alacaktım. Almışken biraz bütçeyi geçelim; RX 5600 XT mi RTX 2060 Super mi diye gidip gelirken artan dolar kuru sebebiyle ikisini de alamayacak duruma geldim. Zaten bütçeyi aşarak alana kadar bütçeyi de aşmayalım deyip 1660 Super'li sistem siparişi verdim. Hem iş hem de yüksek lisans derken hikayeli oyunlara aman aman zaman ayıramıyorum. Arkadaşlar çağırdıkça CS:GO, ETS 2 Online, PUBG Mobile ve nadiren PUBG oynarım.

R5 3600 hepimizin malumu ısınan bir işlemci. İkinci el sitelerinde kullanılmamış Wraith Prism'ler (termal macunu üzerinde) 250-300 civarına var. Wraith Prism'in de soğutması ne kadar başarılı bilemiyorum. Bütçeyi zorlamayacak, F/P ürünü soğutma önerisi olan var mı? Tavsiyeleriniz nelerdir? OC vs. olmayacağı için stok fan yeterli olur mu?

İşlemci, anakart ve ve kasam şu şekilde:
AMD Ryzen 5 3600.
Gigabyte B450M S2H.
Corsair Carbide serisi Spec-Delta.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Sadece oyun oynayacaksan gerek yok ama oyunlar da 70 dereceleri görmek seni rahatsız eder diyorsan kule tipi yada 240mm bi sıvı sogutucu alablirsin sonradan . o kasanın hava akısına hiç güvenemiyorum bu arada haberin olsun ünündeki plastik yapıyı cıkarıp üc fanında verimli şekilde içeri hava üflemesini saglıyabilirsin ...

Genelde makale, sunum hazırlama, boş vakitlerde de oyun amaçlı bir sistem. Hazır sistem özelleştirerek aldım. Hatta aynı bileşenleri daha ucuza alacaktım ama o sistemdeki PSU'lar ne yazık ki alınacak PSU değildi. 100 TL gibi fazla vererek en azından PSU iyi olsun diye seçtim. Sistem geldikten sonra deneyerek voltaj düşürme, performans kaybı olursa oyun oynarken kasa önündeki paneli çıkarma ile çözüme ulaşmaya çalışırım. İşlemci sitesinde 95 dereceye kadar çalışması normal diyor. 80lere çıktığında performans düşürüyor ve voltaj düşürme, panel çıkarma işe yaramaz ise bir kaç ay içinde (PC parasını ödediğimde :D) kaliteli bir soğutucu alınabilir. Bekleyip göreceğiz artık.

Cevap için teşekkürler.

Rica ederim. Bütçeniz yoksa hiç gerek yok şimdilik gönül rahatlığıyla kullanın. Ama kasanın önünü çıkarma fikrine katılıyorum güvenlik için bir mesh ızgara bulursanız fanların önüne tam olur. Ayrıca oyunlarda 80leri göremezsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı