R5 3600 tabanlı sistem kasma sorunu

Do Widzenia

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgi Teknolojileri
Selamlar, hemen hemen 1 ay önce yeni bir masaüstü bilgisayar topladım. Sistem özelliklerim şöyle;
İşlemci: Ryzen 5 3600 (stock)
Ekran kartı: MSI Armor RX590 O.C.
RAM: Ripjaws 16 GB 3000MHz.
Anakart: MSI B450M M.2. V2.
SSD: Kingston HyperX Savage 480GB SATA 3.0.

Bu sistemin normalde bana mısın, dememesi lazım fakat sık sık takılmalar oluyor yani drop yiyor ufacık şeylerde bile. Aldığımda RAM'ları 3000MHz'e çekmek dışında hiçbir şeyi ile oynamadım her şeyi orijinal. Bu takılma sorunları için bir şey yapmam gerekiyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'leri 3000MHz'ye çekmek derken XMP profili açıp RAM'lerin kendi hızını kullanmaktan bahsetmiş sanırım arkadaş onla ilgili problem olmaz. Oyun içi MSI Afterburner ile CPU, GPU kullanımını ss alıp atar mısın?

Ekran kartın orta seviye. Bana mısın demez ama hangi şartlarda? Aldığın FPS'i ölç. Yükseklerde gezerken ani düşmeler mi oluyor yoksa 30'da 40'da gezerken inişler çıkışlar mı oluyor?

Oyunlarda bir sıkıntım yok şu ana kadar en düşük FPS 80 gördüm ultra ayarlarda. Sıcaklık değerleri ise ekran kartı en fazla 71, işlemci en fazla 55 60 dereceleri gördü. Benim sıkıntım masaüstü işlemlerinde ve yazılım, chrome, spotify, netflix gibi uygulamaları açıp kapatırken takılmalar donmalar oluyor. Oyunlarda drop yeme takılma düşme gibi bir sıkıntısı olmuyor sadece masaüstü işlemlerinde böyle sıkıntılar yaratması üzüyor açıkcası

Aynı durumdan muzdaripim. Yüksek ihtimalle ya işlemciden yada x570 olmayan anakart kullandığımızdan diye düşünüyorum. Sorununu çözebildin mi ?

SSD testi yaptınız mı? SSD'niz sorunlu olabilir. HD Tune ile test yapın bakalım okuma-yazma hızında ani düşmeler var mı yok mu bir kontrol edin. Çok benzerini bende Adata SU650 serisinde yaşamıştım ve SSD arızalıydı. CrystalDiskMark da sorunsuz gözüküyordu ama HD Tune ile yaptığım testte 0,5 MB/s e kadar düşmeler yapıyordu, bu da haliyle sık sık takılmalar meydana getiriyordu.

Hocam bende şöyle bir donma oluyor reset atana kadar düzelmeyen bir kasma oluşuyor. Mause hareket ediyor ama yaptıgım en ufak bir tıklama 3 5 saniye kitliyor bir kere donunca reset atmadan duzelmiyor. Crystal disk info da saglık iyi yazıyordu.
Orjinal windows 10 pro var. Rem tesi yaptım. Temiz kurulum yaptım. Isınmada sorun yok. Cipsetler bios ve driverler güncel.

Buna benzer sıkıntı yaşadım aynı işlemci var. Format attıktan sonra düzelmişti. Size tavsiyem Windows temiz kurulum yapın. Düzelmez ise SSD de çözüm arayın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…