R5 3600 Tabanlı Sistem Tavsiyesi

Tek cekirdek performansı 3000 serisine göre düşük on bellek de düşük fakat ham performans olarak daha yüksek.
Tabii ki en makbul olanı 3000 serisi 8 çekirdekli işlemci ama bütçe mevzusu girince yapacak pek bir şey kalmıyor.

r7 2700x'in artısı olarak yanında RGB cooler var.
Tek cekirdek performansı 3000 serisine göre düşük on bellek de düşük fakat ham performans olarak daha yüksek.
Tabii ki en makbul olanı 3000 serisi 8 çekirdekli işlemci ama bütçe mevzusu girince yapacak pek bir şey kalmıyor.
anladım tamamdır hocam çok teşekkür ettim.

Arkadaşlar bu RAM kitinden 2 adet aldığım (4x16) taktirde anakart veya işlemciyle ilgili herhangi bir uyum problemi yaşar mıyım?

Vatan diğer sitelere göre daha pahalı, hepsiburada, n11 gibi sitelerde aynı ürünler daha uygun, araştırmadan almayın, yada 29 Kasım Cuma, Black Friday 2019'u bekleyin.
MSI B450 Tomahawk Max, MSI B450 Gaming Plus Max, MSI X470 Gaming Plus Max, MSI X470 Gaming PRO Max, MSI MPG X570 Gaming Plus, MSI MPG X570 Gaming Edge WiFi alabilirsiniz.
Bu yazdığım anakartlardan birini alırsanız, MSI 25 dolarlık steam cüzdan kodu hediye ediyor. Kapmapanya dahilindeki sitelerden almanız gerekiyor, kampanya ve açıklamalar bu likte, inceleyiniz.
Kampanya join-shout-out-for-msi linki altta. (Kampanya linki'dir, msı gibi görünebilir.)

Önce buradan ürün kaydı yapılır.

Ayrıca amd işlemcilerde de oyun kampanyası var, bu konuyu inceleyiniz.

Son düzenleme:
11.11 indirimlerinde n11 den ryzen 5 3600 ve rx 5700lü bir sistem toplayacağım ben de. Anakartım msi b450 pro m2 v2. Satıcı QP bilişim. Bios güncellemesini yapma imkanınız var mı diye sordum, bios güncellemesi yapıp öyle gönderiyoruz dediler. Aklınızda bulunsun eğer istediğiniz anakart qp bilişimde varsa n11 üzerinden satın alabilirsiniz.

11.11 indirimlerinde n11 den ryzen 5 3600 ve rx 5700lü bir sistem toplayacağım ben de. Anakartım msi b450 pro m2 v2. Satıcı QP bilişim. Bios güncellemesini yapma imkanınız var mı diye sordum, bios güncellemesi yapıp öyle gönderiyoruz dediler. Aklınızda bulunsun eğer istediğiniz anakart qp bilişimde varsa n11 üzerinden satın alabilirsiniz.
QP bilişim'in kendi sitesinden de alabilirsiniz daha uyguna gelebilir.

Dostum ryzen 5 3600 güzel bir işlemci . Fakat render için alacağın bir sistemde , işlemciyi overclock etmeyi düşünmüyorsan anakartta aşırıya gitmeni gerektirecek bir durum yok . Tavsiyem bütçenizi biraz daha arttırıp anakartta azalmaya gitmeniz ve işlemci olarak minimum r7 3700x işlemci almanız olacaktır .

MSI'ın B450 Max serisinde (Tomahawk ve Gaming Plus) BIOS flashback özelliği var. Ryzen 5 3600 de alsanız işlemci ve RAM olmadan update yapabilirsiniz. B450 ile X470 chipset arasında eğer SLI yapmayacaksanız pek bir fark yok.

Ben de RAM'leri 2x16GB yapıp CPU'yu 3600X, hatta olabilirse 3700X yapmanızı tavsiye ederim. RAM en kolay upgrade edilebilir parça, uygun modeli alıp takıyorsun bitti. Fakat seneye işlemcinizin yetersiz olduğunu fark ederseniz, anakart da değiştirmeniz gerekebilir. Boşa çifte masraf.

neden b450 alıp artan para ile 3700x e yönelmiyorsunuz ?
Açıkçası 3600 ile 3700x arasında 1000tl lik fark olduğuna ikna olmadığım için hocam, biraz baktım karşılaştırmalara çok büyük farklar yok gibi, birde x470 çipli anakartta 3. nesil ryzenler için geliştirilmiş bir özellik varmış işlemci ısısı düşükken autoboost gibi bişey yapıyormuş, ayrıca b450 ile x470 arasındaki fiyat farkı 200tl gibi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı