R5 3600 tabanlı sisteme anakart önerisi

rapcrown

Kilopat
Merhaba,

Forumdaki arkadaşlardan tavsiye ve öneriler almak istiyorum. Arkadaşım için bir sistem topluyorum aşağıdaki parçaları düşünüyorum güzel bir anakart tavsiyesi olan var mı acaba veya bu parça olsa daha iyi olur diyen arkadaşlar varsa yorum atmalarını bekliyorum.

MSI X570 GAMING Plus Donanım Formundan alınıcak 990 TL.
AMD Ryzen™ 5 3600 3.6GHz (Turbo 4.2GHz) 6 Core 12 Threads 35MB Cache AM4 İşlemci (Wraith Stealth Soğutuculu) 1.345,47.
Sapphire Radeon RX590 Pulse 8GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı 1325 TL.
Kingston HyperX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz RAM Fiyatı 600 TL.
COOLER MASTER MasterLiquid ML240L RGB 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu | ITOPYA 615 TL.
COOLER MASTER MasterBox K500L 600W 80+ Kırmızı Led Fan USB 3.0 Mid Tower Kasa | ITOPYA 847 TL.
Xpg Sx6000 Pro 512gb 2100/1500 Mb M2 2280 Ssd - n11.com 483 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba kardeşim, X570 anakartlar çok yüksek ihtimalle AMD'nin yeni soket yapısını desteklemeyecek. Bu saatten sonra X570 anakart almak ne kadar mantılı bilemiyorum. H4 soket ekran kartın ve RAM'lerinde yok. Tavsiyem orta seviye B450 olacak sana. Örnek olarak bu anakart bile senin tüm parçalarının maksimum performansını sana sağlayacaktır.
Ek olarak bu video söylemek istediğim her şeyi gayet iyi şekilde kanıtlıyor, 3 FPS bile fark etmiyor. 800 liran cebinde kalsın ya da ekran kartını, işlemcini ve RAM'lerini güncellemeni tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci gayet iyi, değiştirmenize gerek yok.

Arkadaşın dediği gibi büyük ihtimal sonraki nesilde yeni sokete geçilecek, eğer ileride Ryzen 9 3900X gibi işlemciler yerine yeni çıkanlardan alacaksanız anakartı B450 Tomahawk MAX veya B450 Gaming Plus Max alabilirsin.

Sıvı soğutmaya gerek yok. Stok soğutucu gayet yeterli. İlla daha soğuk çalışsın diyorsanız da Arctic Freezer 34 Duo alabilirsiniz.

Kasa kötü. Doğru dürüst hava alabileceği yer yok. Kasayı ve güç kaynağını ayrı alırsanız daha iyi seçenekler mevcut. Güç kaynağı olarak FSP Hydro 600W öneririm. İnventus'da indirimli satılıyor kaçırmayın. Kasa olarak da önü mesh panelli hava alabilen bir kasa seçin.

Bu dediklerimi yaptıktan sonra para artarsa ekran kartını da GTX 1660 veya GTX 1660 Ti yapabilirseniz daha iyi olur. GTX 1660 Ti Yukko'da şuan indirimde.

İşlemci gayet iyi, değiştirmenize gerek yok.

Arkadaşın dediği gibi büyük ihtimal sonraki nesilde yeni sokete geçilecek, eğer ileride Ryzen 9 3900X gibi işlemciler yerine yeni çıkanlardan alacaksanız anakartı B450 Tomahawk MAX veya B450 Gaming Plus Max alabilirsin.

Sıvı soğutmaya gerek yok. Stok soğutucu gayet yeterli. İlla daha soğuk çalışsın diyorsanız da Arctic Freezer 34 Duo alabilirsiniz.

Kasa kötü. Doğru dürüst hava alabileceği yer yok. Kasayı ve güç kaynağını ayrı alırsanız daha iyi seçenekler mevcut. Güç kaynağı olarak FSP Hydro 600W öneririm. İnventus'da indirimli satılıyor kaçırmayın. Kasa olarak da önü mesh panelli hava alabilen bir kasa seçin.

Bu dediklerimi yaptıktan sonra para artarsa ekran kartını da GTX 1660 veya GTX 1660 Ti yapabilirseniz daha iyi olur. GTX 1660 Ti Yukko'da şuan indirimde.

Arkadaş heves ettiği için sıvı soğutma taktım ısınma sorunu olmaması açısından.
Merhaba kardeşim, X570 anakartlar çok yüksek ihtimalle AMD'nin yeni soket yapısını desteklemeyecek. Bu saatten sonra X570 anakart almak ne kadar mantılı bilemiyorum. H4 soket ekran kartın ve RAM'lerinde yok. Tavsiyem orta seviye B450 olacak sana. Örnek olarak bu anakart bile senin tüm parçalarının maksimum performansını sana sağlayacaktır.
Ek olarak bu video söylemek istediğim her şeyi gayet iyi şekilde kanıtlıyor, 3 FPS bile fark etmiyor. 800 liran cebinde kalsın ya da ekran kartını, işlemcini ve RAM'lerini güncellemeni tavsiye ederim.

Bu B450 lerde anakart bios update yapmadan çalışıyormu hocam eski bir amd işlemcim bulunmuyor bu konuda bir tavsiyeniz varmı ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı