R5 3600 undervolt FPS'i düşürür mü?

Daha fazla  
RAM
2X Gskill RipJawsV 8GB 3200MHZ
Ekran kartı
MSI GAMING GTX 1070
Anakart
MSI B450M-A PRO MAX
İşlemci
Ryzen 5 3600
MSI B450M-A Pro Max anakartımda uzun bir süre işlemcimi 1.3 1.4 voltlarda 4.2GHz kullandım sonra sıcaklıkların sıvı soğutmaya göre pek normal olmadığını gördüm (240mm stress testte 80-84 arası). Ben de voltajı 1.2'ye çektim sıcaklıklar 72-75 civarı gezmeye başladı.
İşlemciye zarardan çok yararı var diye biliyorum fakat oyun performansım etkilenir mi bilmiyorum.
Bilgisayara yeni format attım Valorant dışında pek oyun deneyemiyorum.
Ayrıca stress test esnasında anakartın da limitlerini zorladığımı fark ettim. Tdc %120 civarı geziyordu, VRM'lere fazla yüklenmek istemiyorum yakında daha iyi bir B450 anakarta geçeceğim Aorus veya TUF gibi.
Overclock konusunda az çok tecrübeye sahibim ama ne yaptığımdan %100 emin olmak istediğimden sizlere danışmak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
240mm soğutma ile o işlemcinin 80-84 görmesi pek normal değil. Soğutmanız nedir? @Marix hocam işin UV kısmında daha bilgilidir.

Hocam pompayı çıkarttım güzelce temizledim termal macunu en baştan sürdüm iyice oturttum yerine şimdi 4.2 60 65 civarı geziyor oyun oynarken de 49u geçmedi hiç sorun kalmadı o açıdan.
Fakat Windows 11'e geçtiğimden beri bazen Valorant'ı açarken Windows donuyor ama fareyi hala oynatabiliyorum yaptığım overclock kötü olduğu için mi öyle oldu?
Ryzen Master'da stress test yapınca stabil olduğunu göstermişti.

240mm soğutma ile o işlemcinin 80-84 görmesi pek normal değil. Soğutmanız nedir? @Marix Hocam işin UV kısmında daha bilgilidir.
Soğutmam revenge nitro cold 200 240mm

Bir temizlik yapmanız iyi olmuş. O kadar fark edeceğini düşünmezdim sigara falan mi iciyorsunuz?
Sıvı soğutmayı alırken sıvı soğutma olsun bizim olsun demişsiniz ama ucuza kaçmışsınız sanırım ama dandik bizim olmuş. Bu saatten sonra yapacak bir sey yok.

Evet sigara içiyorum ama yeni aldım soğutucuyu.
Kargo dağıtıma çıkınca saat 2 3 gibi gelir diye kule tipi soğutucuyu söküp termal macunu hazırlamıştım işlemcinin üstüne yaymıştım, 3 saat öyle bekledi kargo geç geldi, sanırım tozlanmış bir şey olmuş tekrar silip sürünce düzeldi daha yüksek frekansıyla daha düşük sıcaklıkta kullanıyorum şu an

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…